<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Amatör telsizcilik sınavı için ders notları </b><br />
<br />
Teşekkür edrim mrnightman!<br />
Şimdiden çalışmaya başladım. 'İŞLETME' ve 'ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZENLEME' soruları çok zor görünmiyorlar. Bilmesen bile, biraz mantık yürüterek doğru cevabı bulabilirsin (tıpkı ehliyet sınavlarında olduğu gibi).<br />
MORS alfabesini 'lcwo.net' sitenin aracılıyla neredeyse öğrendim diyebilirim. En azından MESAJI yazabilir, dinleyerek okuyabilirim. <br />
Oysa 'TEKNİK SORULAR' baya zor görüniyorlar. Tüm elektronik formülleri hesaplamayi bilmek lazım. <br />
Defalarca başarılı bir şekilde elektronik devreleri (FM-verici, v.s.) toplamış olmama rağmen, benim elektronik bilgim hiç yok (bir tek dirençlerin renk kodlarını biliyorum), bu durumda ya sıfırdan hepsini oğrenmek, ya da cevapları EZBER yapmak gerekiyor. <br />
Kocaman Istanbul'da 'Amatör Telsizcilik' eğitimini veren bir yer bulamadım, bu yüzden ben muhtemelen EZBER yolunda gideceğim.<br />
2013'te ilk sınav ne zaman bilen var mı?<br />
Sınavlardan geçen abilerin başka önerileri varsa, lütfen yazınız. Her türlü bilgi, ipucu v.s. benim için önemlidir.</div>