Ynt: Amortisör Üzerine Get ile 6 cm Araç Yükseltmek doğru mu?
Kıymetli üyelerimizin izni ile 1-2 kelam da ben edeyim.
Get konusunda yapılan uygulamalara ben de pek sağlıklı bakmıyorum.Bu konuda Tempus (Kürşad) arkadaşımız 'ın görüşlerine katılıyorum.Gerisi Size kalmış.
Arazi aracı kavramına gelince,doğrusu Burada Karadeniz Otoyolu arkadaşımızın görüşlerine katılmadığımı belirtmek isterim. 4x2 herhangi bir aracı ben şahsen arazi aracı olarak kabul etmem.Maksat arazide gidebilen deyimine uymaksa kuru bir havada bisiklet de aynı işi görür bu mantıkla.
Arazi kavramı çok görece bir kavram.Nerede başlar,nerede biter ?
Bu konuda birazcık deneyimim varsa şunları söylemek isterim.İşim ve mesleğim gereği ömrüm kırda,dağda ,bayırda geçti.Türkiyede görülebilecek her türlü arazi şartını (Yurtdışı dahil) ve ilgili araçların büyük kısmını gördüm.Dedim ya işim gereği tarlada çok geziyoruz.Ben van tipi araçlarla tarlalarda çok gezdim,hala da geziyorum.Hatta çok tampon ve karter koruma,plaka ve plakalık bıraktım.Şu anda kullandığım Citroen Berlingo o zaman bir arazi aracı mı ?
Ortam biraz nemlendiği zaman o araçla aynı yerlere girmem mümkün değil.Diğer 4x2'lerle de.Biraz daha ileriye gidelim.Ortam zorlaştıkça 4x4 araçlara geçiyoruz.Fakat öyle yerlere geliyoruz ki arazi vitesi ve uygun lastik te para etmiyor.Araçta def. kilit donanımı gerekiyor
Bunlar da kesmiyor unimog,4x4 traktör vb.iş makinelerine geçiyoruz.Ama öyle bir yere geliyoruz ki,Şu ifadeyi duyuyoruz
'' Ulan,unimogu da batırdık.''
Merak etmeyin bunları bizzat yaşadım ;işkembe-i kübradan sallamıyorum.
Yani kıymetli arkadaşlar bu arazi kavramı çok görece bir konu.Onun için sözün özü derim ki
Herkes sahip olduğu araçtan keyif alsın.
İyi dostluklar kursun.
Kırıcı ve yersiz araç karşılaştırmalarını boşverelim.
Unutmayın ki
HERKESİN ARACI KENDİNE GÜZEL
Selamlar-Saygılar
Not :Unimogu da batırdık da deyince aklıma şu resim geldi.Daha evvelki konulada bahsetmişimdir.Ama üzerinden çok zaman geçti
Unimogun limitlerini bulmak ve zorlamak için öyle bir yere girdim ki,madenci dostlarım beni zor kurtardılar.
4 tekerleği zincirli dev bir kepçe geldi,ıhhhh dedi,para etmedi
Baktılar olmayacak,paletli bir eksavatör geldi,unimogu o ortamdan zor söktük.
Yani bu işin hakikaten sonu yok