Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,169

Etiketler
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
XJ al.Tek geçerim...
abi bi tane baktım malum sitede duruyo 1997 model yeşil hoşuma gitti müsait olunca bibak istersen ankara da 25.500 yazmış

outlaw06' Alıntı:
Ferhatın arabasımı?Tanımıyormusun Ferhatı?Işıkdağı karagöle gelmişti.
yok abi tanıyamadım araba çok olunca sence nasıl

Mesut konuyu özetlemiş ama bende geçmişte yaptığım bir tercüme/derlemem vardı onu size sunayım yeri gelmişken...

Vinci olan olmayan, alacak olan veya mevcut vincine güvenen tüm dostlarıma faydası olacağı inancındayım.

Örnek olarak bir adet 10.000 lb. yani 4500 kg çekme kapasiteli bir vinç üzerinden gideceğim. Bağlama açısız düz hat üzerinde tek kat makarasız yani direk vinçleme şeklindedir.

Ekli dosyalar

• tablo1.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 264

Erem' Alıntı:
Sıkılmadan buraya kadar okuyan arkadaşlarıma teşekkür eder, sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ben okudum abi, yararlı bilgiler için tesekkurler.

Makara olunca;
Tum cekme değerleri x 2
Cekme Surati / 2

diyebiliriz doğrumudur??? ??? ???

Erem abim döktürmüşsün yine eline koluna sağlık... Süpersin abim...

Monti' Alıntı:
Ben okudum abi, yararlı bilgiler için tesekkurler.

Makara olunca;
Tum cekme değerleri x 2
Cekme Surati / 2

diyebiliriz doğrumudur??? ??? ???

Evet Dalca, sisteme 1 makara girdiğinde teorik olarak : Px2 ve V/2 oluyor denilebilir. Ancak yine araya makaraların bağlantı noktalarının ayrı ayrı sürtünme katsayıları vs giriyor ama tüm bunlar gözardı edilebilir değerler olarak kabul görürler. Partikte güç iki katına çıkmasa da "çıktı" denilebilir .

eline sağlık erem abi bastım butona

Tamamdır abi ilk fırsatta Cagının Jimnyi batırıp benim vincle cıkarmaya calısıyoruz ;D ;D

Beyler yapıştırın Erem abinin teşekkur butonuna 8) 8)

Monti' Alıntı:
Tamamdır abi ilk fırsatta Cagının Jimnyi batırıp benim vincle cıkarmaya calısıyoruz ;D ;D

Beyler yapıştırın Erem abinin teşekkur butonuna 8) 8)

Ben taa en başta başmıştım iyiki basmışım..

Çağında uygun görürse gidelim Sarıyar barajına batıralım jimnyi çok uğraşmamıza gerek yok hemen batırabiliyoruz tecrübeyle sabit.
Eğer cağın bu konuyu kabul ederse onunda teşekkür butonuna basarım yok etmesse o benim butonuma bassın

Felsefenizi şimdiden benimsedim, Bakalım artık , tüm gün katılmam zor gibi şimdilik ama elimden geleni yapacağım. Ben Gaziosmanpaşa tarafındayım , aracıda bir buçuk 2 ay önce aldım, benden öncede 2 yıldır kazım karabekirde yatıyordu araç. Biraz uğraş sonucunda aldım aracı. O yüzden gördüğünüz başka bir araç olsa gerek. Grupda başka niva varmı merak ediyorum. Benim için iyi olurdu açıkcası , çünkü tanıdığım niva tamircisi vs yok bilgi paylaşımı olurdu.
3 martla ilgili detaylara nerden ulaşabilirim. Yazıları biraz karıştırdım ama bulamadım .

Merhaba,
Eski nivacı Yeni XJ ci salih abi var sitede kendisinin hala nivası var gerçi..Bu arada plakalığınızda Oto özlem gördüm onlarda iyidir...