Ynt: Anzak Günü 25 Nisan
fastjunkie' Alıntı:
Sayın Talha bey,
Şunu belirtmek isterim ki Anzak gününün amacı, İngilizler tarafından alakasız bir cepheye gönderilen İngiliz sömürgesindeki Yeni Zellanda'lı ve
Avusturalya'lıların torunlarının, dedelerini anmasıdır. O insanlar arasında nerede ve ne için geldiğini bilmeyen insanlar bile vardı.
Anzak günü bir kardeşlik günüdür. Kahraman askerlerimizle koyun koyuna yatan bahtsız insanlardan bahsediyoruz. O insanlar emin olun ki
Mehmetçiği de anıyorlar, bizler de Anzakları anıyoruz.
Yani demek istediğim odur ki, burada canımızı yakacak birşey yoktur. Hiç katıldınız mı bilmiyorum, ancak o gün o kadar anlamlı ve dostça kardeşçe
geçiyor ki, bazı devletlerin hırslarının bazılarının nasıl kabusu ve zor günleri olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz...
Arkadaşlar UYANIN!
Atatürk'ün eserlerini bir okuyun. Ne atalarını anması, ne İngiliz'ler tarafından kandırılan bahtsız insanları.......İşte size ispatı;
Bu anzaklar, Irak savaşına doğrudan katıldılar. Hiç itiraz etmediler. Neden ozaman demediler İngilizlere, SİZ BİZİ DAHA ÖNCE KANDIRDINIZ BİZİM BU İNSANLARLA BİR DÜŞMANLIĞIMIZ YOK.
İki büyük zırhlı savaş gemileri ilk önce Basra körfezine girdi ve işgale başladılar. HANİ PİŞMANLIK, HANİ KARDEŞLİK.
Oradaki insanların ırzına HAKA dansı yaparak girdiler. Şunu unutmayın, ÇANAKKALE ve İSTANBUL kilit noktadır. Onlar nesillerinin bunu unutmaması için her yıl ödenek ayırarak
buraya gelip etkinlik düzenliyorlar. İnternet üzerinden onların gördüğü derslere ve ayinlere bir bakın. Onlar mutlaka birgün ÇANAKKA'LEYİ alacaklarına inanıyorlar.
Neden şimdi Irak'ta anma günü yapmıyorlar. Çünkü bir bakın petrol üretimi büyük şirketler arasında paylaşıldı. Ne işleri vardı gelip orada savaştılar. Onlarda payına düşeni aldı. TIPKI ÇANAKKALE İÇİN GELDİKLERİ GİBİ hep aynı devletlerle beraber koşa koşa savaşa geldiler.
Bizim 17-18 yaşındaki binlerce çocuğumuzu kaybettiğimiz için üzülüyorum dedim hepiniz karşı çıktınız. Keşke bu yazılanları ve yabancı hayranlığını tarih hocalarım bir görseydi.
EĞER O ŞEHİTLERİMİZ OLMASA İDİ ŞİMDİ BİZİM KADINLARIMIZINDA ÜSTÜNDE HAKA DANSI YAPACAKLARDI. Allah cümlesinden razı olsun.
Şunu asla unutmayın!.......................Şu an sahip olduğumuz ORDUMUZ OLMASA, siz o zaman görün onların kardeşliğini...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.