tekrardan merhaba, sorunumu tam olarak çözememekle beraber bir takıp bulgular elde ettim.
aracım yağmurlu havalarda veya yıkanma esnasında kesinlikle su almamaktadır. ek olarak tüm kanallara bakıldı ve açık olduğu tespit edildi,bu noktada da problem yok.
sadecce karın fazla olduğu yerlerde ,gezintim sonrasında ; şöför ve yolcu koltuğunun ayak basma yerinde su birikiyor. zaman zaman yer döşemesi ıslanıyor tamamen yada 1-2 kez de 3cm kadar su olduğunu gördüm.
ha bu arada yine karda gezinirken ıslaklık oluşmuyor. gezintim bitiyor aracı park ediyorum ne oluyorsa orda oluyor...
bununla ilgili bulgum şu yönde, aşağıdaki ilk resimde ön lastiğin hemen arkasında aracın su tahliye kanalı mevcut.
ucu açık olan yerden su tahliyesi gerçekleşmektedir. aşırı soğuk ve karlı yerlerde gezinince burası tamamen karla ve buzla kaplanıyor yan suyun akacağı yer kapanmış oluyor.
Aslında suyun bu yönde akması gerekiyor.
dediğim gibi burası tamamen kar ile kapanınca ve donunca, araç durduğu yerde buzları eritirken su kanalı doluyor doluyor ve belli bir doluluğa ulaştıktan sonra bu su içeri sızmaya başlıyor...
benim yorumum bu şekilde...
deneme maksatlı,karda gezinirken her durdugumda bu kanalların onune elimle açtım ve su kanalını açık tuttum.su basma olayı olmadı ama yinede tamamen ıslaklık kesildi diyemem. belki gezinti süre uzun ise bu süreçte de etkilenmiş olabilir...
ACABA BENZER PROBLEM YAŞAYAN VAR MIDIR?
PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİNİZ VAR MIDIR?
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?
değerli cevaplarını bekliyorum.