Arazi Aracında Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tatanga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,574

Etiketler

Otomatik vites konusunda ön yargılı davranıyorsunuz. Özellikle sıkışık trafik demişsiniz ..Güzncel otomatikler de AGS donanım mevcuttur. Yani akıllı şanzıman..Ben bmw de gaza dokunarak veye bırakarak vites atabiliyorum. Sizi hissediyor, ya vites atıyor yada atmıyor. Bu arada zaten çoğu triptonik.Otomatik Jeep tede 2. vites yaptığınız zaman araç 2. viteste gidiyor..

Selamlar..

Cj harici düz vitesli Jeep kalmadı gibi..Ben Jeep derken Jipleri değil, marka olarak Jeepi kastetmek istemiştim

Sevgili Uğur bey.
Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum şu an.
Konu başlığına göre tercihimi belirttim bunda bir hatam olduğunu yada ön yargılı davrandığımı zannetmiyorum.
Size otomatik rahat geliyordur bana düz bunda bu kadar konuyu dallandırıp budaklandıracak birşey yok.
Şahsınıza karşı bir saygısızlığım olduğunu düşünüyorsanız hemen affınızı dilerim.

Estağfurullah kardeşim..Sohbet ediyoruz.Olurmu öyle şey. Mesajda demek uzatmaya gelmez, duygu yoksun kalıyor.. kalın sağlıcakla..

Ynt: Arazi Aracında Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

Kaya tırmanışı gibi koşulları olan alanlarda genelde otomatik vites tercih edilen şanzıman tipi olacaktır.
Benzeri ortamda torkun sürekli kesintisiz ve istikrarlı biçimde çekiş sistemine aktarılabilmesi hayati önem taşır.
Bu sebeple JEEP marka araçların otomatik versiyonları mutlaka olur. Düz viteste bu kesintisiz gücü sağlamak maharet ister.

Çamur ve ormanlık alanda, aracın saplandığı yerden çıkarılması için ileri geri vurdurulması için en uygun şanzıman tabi ki manuel şanzımandır. Ancak bu hareket zaten araca büyük zarar verdiğinden kullanılmaması gereken bir yöntemdir.
Bu hareket ile ileri-geri biçimde çekiş sistemine ve ilgili komponentlere ağır yükler biner. Aks kırılması, mafsallarda kırılma yorulma gibi sonuçları olur.

Konu ideal hızı korumak ve momentumu devam ettirmek olan off-road sürüşünde daha önce manuel şanzımanlı araç kullanmış kişiler daha hızlı ve kolay biçimde doğru gaz oranını ve vitesi seçebilirler, ancak otomatik şanzımanınızı iyi tanıyorsanız daha hızlı biçimde doğru seçimi yaparak aynı etkiyi yakalayabilrisiniz.

Hızla üzerinize doğru atılan küçük bir topu sağ elinizle yakalarsınız çünkü her zaman onu kullanır ve onu geliştirmişsinizdir Solaklar için tersi geçerli... Aynen o fikirden hareketle düşünmek lazım....

Otomatik şanzımanın eksisi olarak düşünülebilecek bir konu ise karmaşık komponentler içeriyor olmasıdır. Ancak bu karmaşık komponentler ve sistemler %100 dış etkilere kapalı bir ortamda çalışır. Bu sayede dış etkenin çamur, su, soğuk sıcak olması etkilemez. (Manuel'de su sorun yapar)

aracı tanıdıktan sonra sistemin çalışma ve etki prensiplerini anladıktan sonra otomatiktede istediğinizi yaptırabilirsiniz yada davranışına göre tavır alırsınız. otomatik vites ata binmek gibi siz yönlendirirsiniz ama onun tercihlerini göz ardı etmeden ki onun tercihleri kendini korumak ve gücünü en verimli kullanmak yönündedir herzaman

bu bir tercih meselesidir sarışın esmer gibi ama ben kendi adıma nissan terrano 2.7 düz vites ve otomatik vites araç kullandım otomatikte düz vites kadar randıman alamadım tabi bu başka araçlarda fark edebilir ben tecrubeme göre yorum yapıyorum çünkü bu araçları test ettim bu bir bakış açısıdır belkide ben öyle hissediyorumdur örneğin benim amcam binek tipi renodan başkasına binmez

yeni nesil motor ve otomatik şanzımanlı dizelleri ayrı tutarak bende eski nesil dizellerde düz vitesi tercih ederim.

2008 terios silver otomatik kullanıyorum...test sürüşünde düzünüde test etmiştim. hiç bir fark göremedim...imkanlarım elverdiği müddetçe bundan sona düz vites araç kullanmam...

otomatık vıtes hemen hemen her kosulda en rahat ve kolay kullanımı saglıyor...
fren balatalarının cabuk bıtımı dısında baska bır sorun yasatmıyor.