Vinci benim gibi doğrudan bağlayanlar için çok faydalı bir bilgi oldu.Ancak palan kullanımını biraz daha açmak mümkün mü?Bunlar offroad için hazır satılan şeyler mi yoksa kendimiz bulup vince adapte mi edeceğiz?
Bahsedilen planga sistemi okullarda fizik derslerinde öğretilen basit bir düzenektir. Kuvvet x kuvvet kolu=yük x yük kolu temel prensip.Tabi bu basit düzenek hayatta nerede kullanılır gibi şeyler eğitim sisteminde empoze edilmediği için fikir yürütmek ve hayata adapte etmek insanın elinde.En basit örnek ;asansörler.
İhtiyacınız olan makara sistemini teknik hırdavat satılan yerlerden yada offroad ekipmanı satan firmalarda alabilirsiniz.Kendi kişisel fikrim makarayı merkezleyen pim en az 20 mm çapında olmalı ve bulunabilirse bronz yataklı olmalı.