Ardahan Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,648

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
Bölgenin mutfağı yabani otların zenginliği ve hayvansal ürünlerin bolluğu nedeniyle genelinde yöresel yemekler hayvansal ürün ve otlardan yemek yapılır. Yemekler, katıklı aş, (ayran ve un dan yapılır) , kartopu aşı( Patates ve sütle yapılır), Çemen , telce, pancar, cil, gelin parmağı, evelik ,gibi yöresel otlardan yoğurt ve yumurta karışımı ile yemekler yapılır. Ayrıca bişi, katmer, kete, mıhlama , helva (Un, yağ ve şeker) gibi yemekler vardır.

PISHI :
Hamur , süt veya su ile mayalanarak yoğrulur, biraz bekletilir . Sonra, elle hafif ekmek boyutuna getirilinceye kadar çevrilir, yuvarlak hamur kızgın yağa atılarak kızarıncaya kadar pişirilir.

HANGEL :
Yaprak mantinin hamuru mayasızdır. Hamur hemen yapılır ve açılır. Yufka seklinde ince açılan hamur, küçük kareler biçiminde kesilir. Daha önceden kaynatılan suya yaprak mantılar atılarak pişirilir. Üzerine soğan, yağ bazen de salçayla ateşte kavrulmuş sos dökülür. Sarımsakl yoğurtla lezzetli olur. Hangel´i kaz eti ile yapanlar´da var .
 

Etiketler
Ynt: Ardahan Yemekleri

arkadaşım şu hangel ( HINKAL deriz) tarifini hic araştırmamışsın bizim yörede senin tarif ettiyin bir yemek yok

 

Ynt: Ardahan Yemekleri

hinkal ARDAHAN YORESİNİN EN SEVİLEN ÖZEL YEMEYİDİR KAZ ETİNDEN YAPILANI DAHA LEZZETLİDİR YAPILIRKEN HER AŞAMASI AYRI BİR BECERİ İSTER KULAK MEMESİ KIVAMINDA AÇILAN YUFKA 5X5 CM KARE ŞEKLİNDE KESİLİR İÇİNE KIYMA KARABİBER SOGAN KARISIMI KONUR VEYA KAZ ETİ İLE ŞEKİLDEKİ GİBİ YAPILIR TERE YAĞI UZERİNE GEZDİRİLİR YOĞURTA SARMISAK KARIŞTIRILARAK AFİYETLE YENİR
 

Ynt: Ardahan Yemekleri

daha devam edelim mi ? Erişteli ayran aş,HAŞIL,NEZİH,kömbe

ama kaz eti bir başka anlam taşır küçük bir parçasını yemek için bile bütün bir aileyi toplarsın birlikte payınıza ne kadar düşerse bir lokma bile olsa onu paylaşırsın derler ya koklaya koklaya yemek bu olsa gerek ..