ASHURA

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pınarkaracar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,625

pınarkaracar

Gezenbilir Fotograf Grubu
Mesajlar
520
Tepkime Puanı
0
Yer
İSTANBUL
12 Anadolu Dilindeki ASHURA, 25 Türküyle, Dünyada 22 Şehirde, 27 Defa Seyirci İle Buluştu. 3. Kez, Muharrem Ayında Sadece 10 Oyun,
Sıcak Aşure İkramıyla Yeniden garajistanbul’da.
Kaçırmayın…

Geçen yıl yine Muharrem ayında büyük ilgi gören ashura bu yıl da Muharrem ayında garajistanbul'da seyirci ile buluşuyor, hergün sıcak aşure paylaşılıyor. Ashura 29 Aralık'tan 7 Ocak'a kadar toplam 10 gösterimle garajistanbul'da.

“Öteki”ler için 12 Anadolu dilinde 25 göç şarkısı...
Adı insanlık tarihi kadar eski ashura; yüzlerce yıldır, Anadolu toprakları üzerinde “homojen” bir toplum yaratma adına oradan oraya savrulan, zorunlu olarak göç ettirilen insanları, dilleri, dinleri sürgünlerin göç yollarını, göç yollarında söylenen şarkılarla anlatıyor. 12 dilde söylenen 25 göç şarkısıyla, geçmişleri ile gelecekleri arasında sıkışıp kalan insanlar ayrılıklarını, çatışmalarını, yalnızlıklarını, bahtsızlıklarını ve pişirdikleri aşureyi Ocak ayının ilk 7 günü seyirci ile paylaşmaya devam ediyor.

Üç büyük dinde pekçok karşılığı olan ashura, hicri yıl takvimine göre Muharrem ayının onuncu günüdür. Bizim için ashura ise, yüzlerce yıldır yok edilen “ötekiler” için bir taziyedir. ashura, üç semavi dine ait şarkıların metnini oluşturduğu, zorunlu göç, kimlik, aidiyet, dil, dilsizlik gibi kavramları sorguluyan, müzisyen, şarkıcı ve oyuncuların birlikte yer aldığı bir müzik-tiyatro gösterisidir.
İlk gösterimini 2004 yılında 14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleştiren ashura, üç yıldır yurt dışında önemli festivallerde oynamış; seyirci ve eleştirmenler tarafından olağanüstü bir ilgi ile karşılanmıştır. Geçtiğimiz yıl ( 20 – 21 Kasım 2007 ) Romeuropa Festivali’nde ve hemen ardından da Bologna’da ( 23 – 24 Kasım 2007 ) Cour di Turchia Festivali’nde sahnelenen, bu yıl Turkey Now! kapsamında Frankfurt'ta seyirciyle buluşan ashura, şimdi, yeniden kendi mekanında seyircisiyle buluşuyor. Oyun önümüzdeki sezon için Avusturalya’dan Kanada'ya, dünyanın birçok ülkesinden davet aldı.
5. Sokak Tiyatrosu’ndan 10+’ya
5. Sokak Tiyatrosu’nun kurucuları Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran, 2006 yılında 10+ projesi için yeni bir mekan arayışına girdiler ve “garajistanbul” fikrinin yaratıcısı, yatırımcısı oldular.
konsept ve kurgu: Mustafa Avkıran yönetim: Mustafa Avkıran, Övül Avkıran koreografi: Övül Avkıran müzik düzeni: İhsan Kılavuz, Sema müzik düzenleme: Cumhur Bakışkan sahne-kostüm tasarımı: Ali Cem Köroğlu ışık tasarımı: Yüksel Aymaz proje asistanı: Şirin Aktemur Toprak, Roza Erdem oyuncular: Övül Avkıran, ¬Mustafa Avkıran şarkıcılar: Sema, İhsan Kılavuz, Harun Ateş perküsyon: Murat Bekin, Ata Güner klarnet: Kamucan Yalçın viyolonsel: Çağlayan Çetin kontrbas: Selahattin Yazıcıoğlu şelpe bağlama: Eser Gündüz

ortak yapımcılar: İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Züercher Theater Spektakel,Stadtschouwburg Amsterdam, Stadtschouwburg Utrecht, Rotterdamse Schouwburg
Gösteri süresi : 70 Dk – Ara yoktur
Tarih : 7 Ocak Çarşamba
>09.01.2009 Cuma, 14.00
11.01.2009 Pazar, 18.00
14.01.2009 Çarşamba, 20.30

Bilet: Tam: 25 YTL İndirimli: 20 YTL
Biletler : www.biletix.com adresinde ve garajistanbul gişesinde.
Tel : 0 212 244 44 99
www.garajistanbul.org
 

Etiketler

Ynt: ASHURA

pınarkaracar' Alıntı:
hadi hep birlikte gidelim
ne çok isterdim katılmayı :( ama istanbul 'da yaşamıyor olmanın dezavantajlarından birisi de bu işte.. iyi seyirler şimdiden ..
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,499
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst