ben 2 sene boyunca Cj6 da önde Powertrax 'ın Easy Locker ını kullandım ucuz denilen mekanik kilit sanırım sizin Aussie aynı prensiple çalışıyor,
her ağır koşulda (kar, yağmur, çamur gb) denememe rahmen hiç bir problem çıkarmadı. Özellikle kar gibi kaygan zeminlerde kafadan kayma problemi yaşamadım.
Kilidin çalışma sistemi siz gaza bastığınız sürece devreye giriyor gazdan çekince boşa sıyırmaya başlıyor eğer kafa kaymaya başlarsa yavaş yavaş gaz verip çektiğinizde kafa tekrar içeri giriyor.
Yüksek hızlardaki kaymalarda biraz tecrübe gerektirebilir ama bir arazi taşıtı ile ne kadar ve nerde yüksek hız yaparsınız o sizin bileceğiniz iş.
Bu arada kilidin takılı kalması problemini ilk kez duydum takılı kalacak bir parça yok zaten içinde karşılıklı olan ufak dişliler var oda yay boşalttığında zaten boşa çıkıyor.
Düğme ile devreye giren sistemler tabiki sürücü tarafından kontrol edildiği için daha mantıklı ama aralarında yaklaşık 600-700 dolar var tercih meselesi. Normalde LSD gibi çalışan elektrikli sistemlerde eğer kilit devreye alındı ise yüklenildiğinde aks kırılacaksa yine kırılır yani powertrax aks kırıyor eaton kırmıyo denemez %100, %100dür.
Sizin için bir tek problem olabilir oda her ön kilitte olası problem olursa mafsallarından kırılma yada anma mahruti dağıtma probleminde hub'ı devreden çıkarıp yola devam etme şansınız pek olmaz,
Eaton'lı XJ ön diff i kırdığında 5-6 saat karda ön difrensiyeli açıp aksları boşa çıkartıp yola devam etmiştik pek zevkli olmıyor