Aydın - Karacasu Sırtlanini Mağarası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paramedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,212

paramedik

Kamp II
Aydın'ın Karacasu ilçesinde Sırtlanini Mağarası'na 4 sene önce gitmiştim.Mağaranın girişi dar olasına rağmen 3 metrelik sürünmeden sonra sizi büyük bir hol karşılıyor.Bu büyük holde keramik parçaları ve sırtlanların yakalayıp mağarada yedikleri hayvanların kemikleri mevcut.Zaten adını da buradan alıyormuş.
Büyük hol birçok kısma ayrılıp baya bir gidiyor.Sizi şaşırtacak bir olay ise mağara tavanının yerden 30 m. altında olması nedeniyle tavandan sarkan ağaç kökleri
Mağarada sanırım bizden önce Odtü den bir öğrenci grubu gelmiş ve tebeşirle işaretleme yapmışlar.
Netten mağara ile ilgili profesyonel bilgi bulabilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Aydın - Karacasu Sırtlanini Mağarası

Mağarada su kaynağı veya geçişi var mı?
Şu sıralar bir mağara deneyimi yaşamak için çok hevesliyim. Fakat bana yardımcı olacak ve bu spor hakkında rehberlik edecek kimselere ihtiyacım var.
İzmir'de yaşıyorum. Küçük bir ekip kurabilirsek bu mağaraya bir aktivite düzenlemeye hazırım.

Bildiğim kadarıyla kuru bir mağara.en azından gidebildiğimiz yerlerde su yoktu ve sesi de gelmiyordu.Bence görülmesi gereken bir mağara.Resmi görevlilerde ilgiliydiler.çünkü turizmin artmasını istiyorlar.
ben daha fazla bilgi toplayıp bulabilirsem çektiğim fotoğrafları da paylaşırım.

Ağaç kökleri .....gerçekten ilginçmiş. Fotoğrafları bizlerde görmek isteriz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü
Ege Üniversitesi Mağara araştırma Kulübü
Anadolu Speleolojik ve Karstik Araştırmalar Derneği
Ege Mağara Araştırma Grubu

Bu anlatılan mağara, anladığım kadarıyla yatay bir mağara. Zaman içerisinde dikey mağaralarla da karşılaşacaksınız. Bu yüzden SRT denilen ip eğitimini almanız gerekiyor.
Yukarıdaki kulüp ya da derneklerle temasa geçerseniz Hem eğitiminizi, hem de mağaracılıkla ilgili
detaylı bilgilere profesyoneller eşliğinde ulaşmış olursunuz