Bağcılık Kültüründen Damıtılmış Bir Lezzet; Tekirdağ Bulaması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Trakya Gezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,012

Trakya Gezi

Kamp II
Mesajlar
206
Tepkime Puanı
32
Web
www.trakyagezi.com
Trakya’nın diğer yerleşimleri sanatçı odaklı festivaller için didinirken, Kırklareli’nin Citta Slow ( Sakin Şehir ) ünvanına sahip ilçesi Vize, 2013 Ağustos’unun son günlerinde Trakya Gastronomi Festivali’ne ev sahipliği yapıyordu. Altından kalkması zor ve yöre için bir ilk anlamına gelen bu deneyim, aynı zamanda Trakya’nın kültür köklerine atıflar yapan mutfak zenginliğini ortaya koyması bakımından önemliydi.

Festival alanında ziyaretçilerini karşılamak için son hazırlıkları yapan standlar arasında, çoğu artık pek çok kişi tarafından kanıksanan, hafızalarda yer etmiş Trakya lezzetlerine dair firma ve girişimciler hemen kendini belli ediyordu.

Çevirme ustaları, şehir isimleri ile anılan köfteciler, Edirne’nin şekerlemeleri ile yaprak ciğeri, yöre sucukları, pekmezleri, peynirleri gibi bilindik lezzetler arasında farklılığını koyan bir şeyler ararken Trakya’nın son “bulama” ustalarından Fatma Ana ( Fatma KARAMAN ) ile tanışma olanağı buldum.
...daha fazlası ; http://www.trakyagezi.com/lezzet-duraklari/34-tekirdag/1472-fatma-ananin-qtekirdag-bulamasiq.html[list type=decimal]
[*]
[*]
[/list]

 

Etiketler