Bakım Tavsiye&fikir

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Televoleee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,012

Televoleee

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Herkese merhabalar. Babamın yıllarca severek kullandığı 2001 model Discovery Td5 artık bana emanet. Baba yadigarı olduğundan her ne kadar maliyetli olsada araçla aramızda duygusal bir bağ var. Bu yüzden ekonomim izin verdiği sürece bu aracı kullanmak istiyorum.

Araç 135.000 km’de ve herhangi bir sıkıntısı yok. Anladığım kadarıyla şanzıman yağı sızdırıyor çok az da olsa. Otomatik vites geçişlerinde de ufak bir zorlanma var, hissediliyor. Belki sadece şanzıman yağı değişse yetecek, belki daha detaylı bi durum var. En son ne zaman bakıma girdi bilmiyorum. Güzel bi bakımdan geçirmek istiyorum. Bu bakım bana ne kadara mâl olur acaba? Standart fiyatlandırma nedir bu aracın periyodik bakımında?
 
Son düzenleme:

Etiketler
Şanzıman yağ keçeden sızdırıyorsa şanzıman revizyon yapan bir yere götürün derim. Şanzıman keçelerini değiştirirler vs. Şanzıman yağ değiştirme yağ dahil 700 TL'yi bulabilir. (Ben geçtiğimiz yaz bu fiyata yakın yaptırmıştım)
 

Aracınızın KM oldukça iyi yaşına göre.Hiçbirşey yaptırmadan önce,babanıza bir sorun enson ne zaman bakım yaptırıldığını ve nerede.Aracın altını güzelce temizletin,böylelikle nereden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu hem siz hemde yaptıracağınız yer daha net anlamış olur.Bazen araçta yürüyen yağlar,yanlış fikirler verebiliyor.Dediğiniz gibi eğer sadece şanzuman ise 600-700 tl civarı yaparlar.
 

Günaydın arkadaşlar,2001 discovery almayı düşünüyorum,muhtemelen önümüzdeki hafta gerçekleşecek,kadıköy tarafında araca baktırabileceğim bir usta adresi rica ediyorum.iyi hafta sonları dileğiyle
 

SANIRIM İYİ USTA KONUSUNDA SIKINTI VAR,YİNE DE TEKRARLAMAK İSTERİM.DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇ 2001 MODEL ORJ.KM 213 BİN.ANCAK SATICI ARKADAŞ 79 BİNDE BAŞKA BİR ARAÇTAN MOTOR DEĞİŞİMİ YAPMIŞ ŞUAN 98 BİN KM.DE.İSTEDİĞİNİZ USTAYA BAKTIRABİLİRSİNİZ DİYE DE MESAJI VAR.VE BEN SİZLERİN TECRÜBESİNE GÜVENEREK KADIKÖY TARAFINDA MEKANİĞİNE BAKTIRABİLECEĞİM BİR ADRES RİCA EDİYORUM.İYİ HAFTALAR DİLEĞİYLE.
 



Mrb , hocam ustayı kadıköy tarafında istiyorsan sıkıntı , o yüzden kimse bişey yazmıyor
İyi ustalar var tabiki ama hepsi avrupa tarafında
Maslakda sakallı hüseyin var , bağcılar tarafında yine iyi bi usta var, gideceksen telefon numaralarını verebilirim
Bostancıda sanayide iyi landçı yok olanlarda ezberci , benim arabayı alan bostancıda ismi lazım değil bi yere gösterdi arabayı , adam 146000 km de saat gibi çalışan motora hafif üflüyo dedi , çünkü söyleceyecek bişey bulamadı arabada anlatabildimmi
Tam dayaklık bostancıdakiler..
Herhalde kaval motora da saat gibi derdi
 

 


Üstad,Troyexplorer adlı kullanıcıyı al yanına o zaten size gerekli her türlü bilgiyi verir,ustaya muştaya gerek kalmaz
 




Bende 2001 disco td5 almayı planladım ama ailede benden başka herkes karşı çıkıyor nedir abi bu arabadan bu kadar korkutan herkesi.....
 


Bu araçlar biraz ilgi alaka isterler.Bi defa alacağınız aracı iyi tespit etmeniz lazım.Ağır hasar olmadıktan sonra,ufak tefek kazalar önemsizdir.Ama aracın geçmişi mümkünse kayıtlı ve bakımları zamanında ve titiz kişiler tarafından yapılan bir araç ise korkmayın gönül rahatlığıyla alın