KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Diyelim ki göl gibi bir yere girdiniz (sakın yapmayın!), Kaldınıııız!
Vinç arabanın önünde, ağaçlar arabanın arkasında kaldı. Çekecek kimse de yok! Arka tampona vinç montaj tablanız yoksa hiçbir aparat işe yaramaz! Ne yapacaksınız, gölün ortasına çukur açıp lastik mi gömeceksiniz? Gömseniz bile daha derine mi gideceksiniz? Nasıl çıkacaksınız?
30 yıl Güney Amerika'nın balta girmemiş ormanlarında turist rehberliği yapmış birisinden Avusturya'da bir Offroad eğitimi almıştım, kendisine şöyle bir aparat yapmış: (Umarım resimleri ekleyebilirim. Demin başaramadım da!..)
Ynt: Battınız!.. Vinç Arabanın Önünde, Ağaçlar Arkasında Kaldı!.. Ne Yaparsınız?..
resimlerin devamı yokmu aracın cekilme anı halatın arkada baglandıgı nokta gibi sanırım aracı vinc geri dogru cekmesi gerekiyor lakin benim anladıgım halatın aracın altından gectigi lakin batmış bir aracın altından halatı nasıl gecire bilirsiniz oda tartışılır
Ynt: Battınız!.. Vinç Arabanın Önünde, Ağaçlar Arkasında Kaldı!.. Ne Yaparsınız?..
Resimlerin devamında çalışıyordum, çekemedim. Alttan çekiyor. Doğru söylüyorsunuz. Altı oturmuşsa zor olur. Ama hiç yoktan iyidir. Her durumda iş görmrse de, bazı durumlarda bile kurtarsa iyidir. Bir de bana sık sık söylediği birşey, "aracı tam batırana kadar sakın uğraşma! ki-üç kez dene, çıkmıyorsa üşenme, hemen vinci aç!" idi... "Çünkü araba tek hayatta kalma şansın. Kesinlikle biryerini kırmamalı veya çıkamayacağın şekilde batmamalısın!"...
flying surfer' Alıntı:
Resimlerin devamında çalışıyordum, çekemedim. Alttan çekiyor. Doğru söylüyorsunuz. Altı oturmuşsa zor olur. Ama hiç yoktan iyidir. Her durumda iş görmrse de, bazı durumlarda bile kurtarsa iyidir. Bir de bana sık sık söylediği birşey, "aracı tam batırana kadar sakın uğraşma! ki-üç kez dene, çıkmıyorsa üşenme, hemen vinci aç!" idi... "Çünkü araba tek hayatta kalma şansın. Kesinlikle biryerini kırmamalı veya çıkamayacağın şekilde batmamalısın!"...
kesinlikle dogru bir söz arazide tek aracsan hiç bir zaman işini şansa ve riske bırakmıycaksın tecrübeyle sabittir her off road cının kulagına küpe olması gereken bir söz
reis28' Alıntı:
resimlerin devamı yokmu aracın cekilme anı halatın arkada baglandıgı nokta gibi sanırım aracı vinc geri dogru cekmesi gerekiyor lakin benim anladıgım halatın aracın altından gectigi lakin batmış bir aracın altından halatı nasıl gecire bilirsiniz oda tartışılır