Bayburt il merkezine 33 Km mesafede olup Kop Dağında bulunan kış sporları merkezinde İl Müdürlüğüne ait 1200m’lik Tele-Ski sistemi vardır. İki adet ana çark, 11 adet taşıyıcı direk, 69 adet T-Bar bulunmaktadır. Pist uzunluğu 1600 m dir. 1 adet kar üstü pist düzenleme aracı (Snow track) ile hizmet verilmektedir.
Ben Bu yıl Bayburt'a yerlestim. Bu kayak merkezine ulasım ne sekilde oluyor acaba ? Kendi imkanlarımız ile mi gidebiliyoruz ? Bilgisi olan var mıdır acaba ?
kop kayak merkezi erzurum yolu üzerinde. erzurum arabalarına binip yakınında inip kayak merkezine çıkabilirsiniz. (500-800) metre dik yokuş. bir diğer alternatif kendi aracınızla gidip kayak merkezinin önüne kadar çıkmak. kayak takımınız yoksa işiniz biraz zor. orada bulunan il özel idareye ait kayak takımlarından kiralıyorsunuz. 3 yıl önce gittiğimde takımların hali perişandı. farklı ayakkabılar farklı kayaklarla ancak tamamlamıştım takımı. şu an durum nedir bilemem.orada restoran var ama piknik te yapabilirsiniz. güzel bir yer