Ynt: Benim Karavanım ve Tadilat Aşamaları; Cengiz Küçük (kurtadam)
Cengiz hocam kolay gelsin çok güzel gidiyor kısa zamanda tamamlayacaksınız bu gidişle ilk başlarda biraz endişeliydiniz ama işin içine girince ve biraz gayret edince olmayacak iş yoktur,sonuçta eski bir karavanla uğraşıyorsunuz hurdayı toplamaya çalışıyorsunuz hiçbir zaman eski bir yapı olsun araç olsun tamir ettiğinizde eskisi gibi olmaz illaki kusurlar kalır onlarıda takacağınız ekstra aksesuarlar ile görünmez hale getirirsiniz,olmaz illa sıfır gibi olsun derseniz iş yürümez tırmalar durursunuz
çok kafaya takmayın ufak tefek ayrıntıları bırakın nazarlık kalsın
.
Bu arada biraz ukalalık yapacağım ;D işimiz gereği ışıklar en önemli unsur bizde naçizane bildiğim kadarıyla sizin taktığınız led lambalar çok güzel olmuş fakat ışıkların cinsi konusunda yanlış anlama var sanırım şimdi sarı ışık 3200 kelvindir ve tungsten diye adlandırılır bu 3200 tam net halidir bu değer aşağıya indikce renk kızarmaya başlar yukarı doğru çıktıkca 4000 lere kadar beyazlamaya başlar,gün ışığı ise daylight yani mavi ve beyaz tondur 4000 ile yukarıya doğru gider orta değer 5600 kelvindir,kelvin ışık ısısı birimidir,düz gündüz ışığı 5600 kelvin bu değer akşama doğru yükselir ve renk yine sararmaya başlar bu sebeple kameralarda ve fotoğraf makinalarında beyaz ayarı yapılır yani ışığın beyaz kağıda yansıması ve kameranın o beyaz üzerindeki ışığın rengini hafızaya alarak ortamın rengini tam oturtur,
Tungsten sarı ışık 3200 kelvin şeffaf elektrik ampulu
Daylight gün ışığı 5600 kelvin gündüz vakti dış ortam rengi
florasan ışığı ortalama 4800 kelvin gibi.
Neyse çokda önemi yok bu yazdıklarımın ;Dönemli olan karavandaki enerji tasarrufu
şu varki ben sarı ışığı daha çok severim evde tüm lambalar tasarruflu sarı ışıktır yani tugsten renkler dah iyi çıkar ve gözü yormaz ama florasan ışığı soğuk ve soluk bir ışıktır ayrıca gözü yorar
neyse kalın sağlıcakla.Benimde bildiğim bir konu vardı paylaşayım dedim yeri gelmişken.