KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
1994 model Suzuki Vitara JLX im var, Benzin göstergesi 0'in altına düşüyor, kısaca ne zaman biteceğini anlayamiyorsunuz, benzinin bittiğini ya da azaldığını gösteren bildiğimiz sarı ışık varmi? Varsa bende çalışmıyor nasıl değiştirilir???
Hikmet KIVRAK 'UltraStore'
1994 model Suzuki Vitara JLX im var, Benzin göstergesi 0'in altına düşüyor, kısaca ne zaman biteceğini anlayamiyorsunuz, benzinin bittiğini ya da azaldığını gösteren bildiğimiz sarı ışık varmi? Varsa bende çalışmıyor nasıl değiştirilir???
Hikmet KIVRAK 'UltraStore'
Benim 2000 model araçta da yok. Vitarada olmayan bir donanım diye biliyorum.
Araç düz zeminde iken ibre tam alt çizgi üzerindeyken yakıt aldığımda 48-49 lt alıyor, depo 55 lt olduğuna göre bu seviyede depoda 6-7 lt benzin oluyor.
Belki bana öyle geliyordur ama benim tecrübem depoyu fulleyip 100 km gibi yol yapar tekrar dolum yapılırsa pompa erken atıyor, aracın gerçek yaktığını göstermiyor, tabi ki genel bir fikir verir ama hassas ölçüm olmuyor, diğer bir deyişle fullemeden sonra depo ne kadar bitmeye yakın olursa o kadar gerçekçi sonuç oluyor.
Belki de yanılıyorumdur.
Ama önceki mesajımın başında da söylediğim gibi saplantı, arıza. ;D
veteriner' Alıntı:
Mesela ben, her depoda kaç km yaptığımı ölçme saplantım ....
Belki bana öyle geliyordur ama benim tecrübem depoyu fulleyip 100 km gibi yol yapar tekrar dolum yapılırsa pompa erken atıyor, aracın gerçek yaktığını göstermiyor, tabi ki genel bir fikir verir ama hassas ölçüm olmuyor, diğer bir deyişle fullemeden sonra depo ne kadar bitmeye yakın olursa o kadar gerçekçi sonuç oluyor.
Belki de yanılıyorumdur.
Ama önceki mesajımın başında da söylediğim gibi saplantı, arıza. ;D
Tabi ki benim söylediğim genel fikir vermesi için. Yoksa bir depo bitirseniz de hassas ölçüm olduğunu teyid edebilmeniz için ne kadar şehiriçi, ne kadar şehirdışı km yaptığınızı da kayıt altına almanız lazım. Ben aracı aldığımda depoyu pompa kendi atana kadar fullettim, birkaç gün sonra yine aynı istasyonda aynı şekilde fullettim ve yaptığım km, aldığım benzinden hesaplayarak sizin daha önce yazdığınız gibi 11 litre/100 km gibi bir tüketime ulaştım. Herşey kitabına uygun deyip ölçümü bir daha yapmadım. Tüketimi düşürmek için bir değişiklik yapmadığım sürece sürekli ölçüm yapmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu da benim mantığım.