Ynt: Beyaz Defender 110 1990 Model
Ynt: defenderımda bilinmeyen parça
« Yanıtla #22 : 15 Ağustos 2011, 20:49:13 » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı sahibi: DR.ÖZHAN, Tarihi: 15 Ağustos 2011, 15:17:49
LPG de benzin basma işi kafi karıştırdı otomatik kesmiyormudur benzini neyapmak lazım ki?
LPG takan ustalarımız ne yazıkki işlerine gereken ilgiyi göstermiyorlar.
Bu olay benim bildiğim 5 kişinin başına gelmiştir. Sonuncusunuda c tesi günü tespit edip LPG ciye gönderttim.
Olay şu ; Karbiratöre gelen benzin hortumunu çıkarıp benzin kesici röleye takıyorlar.çıkışınıda karbiratöre veriyorlar.
Veee işleri bitiyor. Adamda kafa yokki Kontağı açtığında benzin pompasının çalışacağını düşünmüyor. Düz mantıkla aracın karbiratörlü olması mekanik pompalı olmasını gerektiriyor sonucuna varıyor.
Araç LPG de çalıştı. sorun yok. Amaaa aynı anda ceryanlı benzin otomatiğimizde çalışıyor. Ve benzin basmaya devam ediyor nereye kadar... yakıt kesiciye kadar, Benzinin kullanılmadığı için geriye dönüşü varmı ? yoookkkk. Sonuç ne : otomatik yanıyor. Doğru elektrikciye. Duruma göre 200 ila 300 arası masraf.
Çare Ne ; Açın kaputu kalorifer peteğinin sağ tarafındaki soketlerden otomatikten geleni bulun LPG cinin taktığı benzin kesici ile baypaslayın.
Unutmayın.. Bu araca binen arızasınıda kendi bulacak ve kendi yapacak.
Moderatöre Bildir Logged
--------------------------------------------------------------------------------
Kendi ağacında dal olamayan biri , Girmiş bahçemde ağaçlık taslıyor.
DR.ÖZHAN
Kamp III
Özhan
Ynt: defenderımda bilinmeyen parça
« Yanıtla #23 : 15 Ağustos 2011, 22:28:08 » Alıntı
teşekkur edrım kontrol edeyım bı , bunla ilgili bi konu acmalı yada kendı konumda moturun fotografını cekerek bı tartışalım yıne. ilk ben taktırdım lpgyı bı depo anca bındım genelde benzınde bınıyorum dedıgınız dogru.
yukkarıda sohbete binayen sanayıyae gıdıp kaputu acıp lpg takan kişiye arkadaş bu böyle böylemı lpg deyke elekrıgı kesen bı röle koydunmu dedim.
tabi tabi abi öyeşey olurmu yav bogulur araba calışmazkı tabi kesiyor sözüne inandık. hadi bilmiyor olsam gidip sormamış olsam yüregım yanmaz ama
benzin otomatıgı sürekli calıştığı için yedik depo söküldü :-\ :-\ :-\