KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ahşap ve çini uyumunu çok güzel gösteren giriş kapısının üst yazıtı...
Ahşap sütunlar sedir, başlıklar abanoz ağacından...
Kimyasal maddeler kullanılmadan 6 ay Beyşehir Gölü'nün içinde yatırılarak doğal konzerve edilmiş.
Caminin ortasındaki dörtköşe çukur...
Bahar başlarkan yakın dağlardan kağnılarla getirilen kar ve buz ile doldurularak içerisinin serin kalması sağlanmış.
Ynt: Beyşehir'de 1299 Yılından Günümüze; Eşrefoğlu Camii
kündekâri tekniğini kök boyalarla harmanlayıp böylesi sanat eserlerini vücuda getirenleri ve bu eserleri bizle buluşturan sana teşekkür ediyorum.
Mustafa abi. ki ben onca kakma ve oyma ahşap gördüm. saraylarda bile ilk dikkat ettiğim bu eserlerdir. pek bilinmese de bazı padişahlarımızda buna gönül vermiştir. 2.Abdülhamit'in Yıldız Sarayında özel atelyesi bile vardı. hatta kendi yaptığı masa Küçüksu kasrının 2. katında merdivenleri çıkınca sizi karşılar. ne yazıkki günümüzde cnc denilen bilgisayarlı makinalar seri imalat yaparak bu sanatçıların emeklerinin heba olmasına yol açtı.
ayrıca hiç çivi kullanılmamasıda ilginç. bu teknik çok önceden beri doğuda özellikle budist tapınakların yapımında kullanılıyor. ama bizde hemde bu kadar eski bir tarihte kullanıldığını bilmiyordum. sağol.
behicefe' Alıntı:
ayrıca hiç çivi kullanılmamasıda ilginç. bu teknik çok önceden beri doğuda özellikle budist tapınakların yapımında kullanılıyor. ama bizde hemde bu kadar eski bir tarihte kullanıldığını bilmiyordum.
Yanlış hatırlamıyorsam, Beylerbeyi Sarayı'nın bir odası da aynı teknikle yapılmıştı. Yabancı mühendisler ve teknik adamlar; "çağımız teknolojisi ile dahi yapımı çok zor" demişler (gezdiren rehberin yalancısıyım) bu odanın ahşap işçiliği için...
2. Abdülhamit Beylerbeyi Sarayında 6 yıl göz altında tutulmuştu. uzak doğudan gelenleri saymazsak bir çok odada mobilyalarda bu tekniği görebiliriz. çalışma odasındaki masasıda görülesi bir mobilyadır. ve kendisi yapmıştır.
gerçi mobilya değil ama heykelini yaptıran ilk padişah Sultan Abdülaziz'dir. ve heykeli Beylerbeyi Sarayında büyük salonda sergilenmektedir. buda beylerbeyini tekrar gittiğinde dikkat etmen gereken bir bilgi olsun.
Orası yazlık saraydır. o yüzden kalorifer teşkilatı kurulmamıştır. sarayda misafir kalan ingiltere kraliçesinin sarayın penceresine aşık olup aynısını yaptırdığı da rivayet edilir. buda saray ile ilgili mazagin olsun abi. ;D
67 Ağaç Sütunlu Ulu Cami İlçedeki en önemli eserlerden biri, şehir merkezindeki Ulu Cami. 1275 yılında Mevlana’nın müritlerinden Eminiddin-i Mikail tarafından yaptırılan yapı, Anadolu’nun en büyük ahşap direkli camilerinden. Çatısını 67 adet ağaç sütun tutuyor. Çeşitli geometrik şekillerin ahenkli bir birleşiminden oluşan minberi ise şaheser sanat eseri olarak nitelendiriliyor.