Ynt: Bir Kaç Soru
arkadaşlar kamptan bugün döndük. gelecekte kamp yapacak arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunayım
gittiğimiz yer: çubucak kamp alanı
götürdüğümüz malzemeler:
4 kişilik çadır carfurdan aldık. 40 tl
2 adet tek kişilik şişme yatak realden aldık tanesi 15 tl
1 adet pompa yatakları şişirmek için 5tl karfurdan aldık.
pike görürdük üstümüze örtmek için. bide battaniye taşıdık yere serdik üstünde oturduk yemek yedik.
büyük bi cezve götürdük yumurta kaynatmak su ısıtmak için.
küçük bi tencere götürdük ama hiç kullanmadık.
piknik tüpü götürdük bulamayız diye. iyi ki de götürmüşüz bulamazdık
ne yedik:
ne bulduysak onu yedik peynir salam reçel tere yağı. hep kahvaltı türü şeyler yedik yemek yapmadık.
birazda kamp alanından bahsedeyim. kamp alanı çok güzel insanlar süper her akşam iskelede birileri müzik çalıyodu biz de onlara takıldık. dünya kadar insanla tanıştım. gittiğimiz yer ailelere yönelik bi yerdi. kamp yönetimi iğrençti marketi pahalıydı. orada aylarca kalan aileler bile arabayla gidip dışarıdaki marketlerden alış veriş yapıyor. tuvaletler saat 11 de temizleniyor. bozulan duş başlıkları 3 gün sonra bile tamir edilmiyor. kapıdaki adam bunları nasıl kazıklasak diye bakıyor.
gelelim denize; denizin girişinde taşlar var. ilerleyince kum. ben hep iskeleden girdim suya taşlara basmadım.
yaşadığınız yer ormanın içinde olduğu için çeşitli hayvanlar görebiliyorsunuz. yılan gördük, kacaman bi örümcek gördük zıplıyarak geziyodu. sincap gördük. bi de tuhaf tuhaf kuşlar.
kamp alanındaki aileler tavuk besliyor. sabahın ilk ışıklarıyla 30 tane horoz ötmeye başlayınca uyanıyorsunuz. sonra yine uyursunuz ama bişey olmaz.
bi de kamp alanında restoran diye bir yer var. bi çay içelim dedik demez olaydık bulaşık suyu gibiydi. türk kahvesi içeyim dedim adam kayveyi doldurmuş fincana üstüne sıcak su dökmüş. işletmecilik yerlerde sürünüyo.
kampın hemen karşısında pazar var. her sabah saat 8 ile 10 arası.
her saat başı marmarise araç var. kampın önünden geçiyo. son araç gece 12 de marmaris gecelerine takılamazsınız yani.
gittiğimiz yerin havasından bahsedeyim. ağaçların altında olduğu için serin. gece rahat uyuyorsunuz sabaha karşı soğuyor hava üstünüzü örtmeden yatamazsınız. marmarisin sıcağını görüp kampa dönünce burası cennetmiş dedik.