Bisiklet ile dünya turu projem için bilgi toplamaktayım, aşağıdaki başlıklarda deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim, selamlarım ile,
* Asya ayağına iran dan başlamayı düşünüyorum, iran, pakistan, hindistan, nepal, Malezya, Avustralya rotasından öneriler.
* Sağlık hazırlığı önerileri
* Rota önerileri ( Asya, Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika, Güney Afrika, Avrupa )
* Vize önerileri
* Diğer önemli öneriler
Bilgi paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim,
c_ata@hotmail.com atasoyca@gmail.com
selamlarım ile,
national geographic tv de bu dediğini yapmaya çalışan bi eleman var baya zorlu süreç tek başına yapmam hem güvenlik hem saglık açısından imkansız seçtiğin rotada rakım zaman zaman 5000 mt üzerine çıkıyor inanılmaz zorlu karlı kaplı geçitler var savaşın sürdüğü bölgeler var bir de turistlerin geçişige gerek pakistanın gerek hindistanın izin vermediği bölgeler var ayrıca hindistan trafiğinde bisiklet sürmek ayrı bir dert
Buna benzer bir rotayı takip eden genç bir çiftin hazırladığı belgeseli yeni seyrettim. Uçsuz bucaksız Çİn ve Moğolistan topraklarında sadece bir kamp çadırı ile konaklama....
Başlarına hiçbir kötülük gelmedi.........Çin askerleri de dahil herkes onlara yardımcı olmaya çalıştı. Ve tamamladılar.........
bende bundan 1 sene kadar önce hürriyet gazetesinin seyahat ekinde kariyerine başlamadan önce 1 yıl gibi bir süre de bisiklet ile asya turuna çıkan bir gencin hikayesini okumuştum.. nasıl minimal yaşadığı ve ne kadar mutlu bir şekilde geziyi tamamladığını görünce çok özenmiştim açıkçası ..
Aslında Benimde Böyle Bir Planım var. Avrupa, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, Ethiyopya, Yemen, Umman, İran, Pakistan, Çin, Laos, Tayland, Malezya, Singapur, Endonezya, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Amerika ve ABD şeklinde sonlandıracağım.
Araştırmalarımı yapıyorum, geçiş rotalarını ve vize durumlarını hazırlıyorum. Bakalım önce iş yerimizden yaklaşık 4 yıllık bi izin alabilirsek çıkacağım bu tura