Başlangıç : 21 03 2013
2 Gün... Konya- Karaman
Merhaba arkadaşlar 21 Martta ''Barış Ve Kardeşlik'' Adına başladığım bisiklet yolculuğumun çilelerle geçen iki gününden bahsetmek istiyorum.
Saat 12:00 'da başlayan bisiklet macerası akşam saat 18:00 a kadar sürdü... Toplam 50 Km yol gidebildim. Birinci günü olması sebebi ile taşıdığım yük oldukça fazlaydı... Börekler, çörekler, vesaire... Bir günde Karaman'a ulaşmayı düşünürken olaylar düşündüğüm gibi gerçekleşmedi. İçeri Çumra'yı geçtikten yaklaşık 10 km sonra. Termo petrolde konaklamak zorunda kaldım. Sağ olsun çok yardımcı oldular ve ilgilendiler. Çaylar demlendi, yemekler yenildi.. Gece 12 de güzel bir film faslından sonra istirahate çekildim.. Sabah 6 da kalktığımda hava aşırı rüzgarlıydı... Düz yolda saatte 25 km hızla gidebilirken. Rüzgara karşı saatte 8 km hızla gidebiliyordum. Rüzgar daha da şiddetlendi ve bisikletimden indim... Bisikletimle yürümeye başladım ve saatte 6 km hızla yürüyerek zaten gidebiliyordum. 3.5 saat yürüdükten sonra. 15 km yol kat ettiğimi fark ettim. İlk denk gelen petrol kenarında durdum ve rüzgarın dinmesini bekledim. Fakat ihtimal yok hava daha çok bozuyordu. Arkasından rüzgarla bir hediye daha geldi gökyüzünden. Şiddetli yağmur... Yağmurluğumu giydim. Islanmıyordum, fakat moralimde çökmüştü... Hem rüzgara karşı bisikletimle rampa yukarı yürüyor, hemde yağmurla savaşıyordum. Karaman'a çok az kalmıştı fakat benim gücüm kalmadı, çadırımı kurup bir gün sonra yola devam edecektim ki... Yolda işaretime duran ''Emrah UYANIK'' Kardeşim benim imdadıma yetişti... Karaman'a gittiğini söyledi ve benim sağanak yağmurun altında kalmış çaresiz midilleme ve bana yardımcı oldu... Şimdi önümde SERTAVUL geçidi var.. Gece kar yağmış, ordaki yağış geçene kadar Karaman da konaklamaya devam edeceğim saygılarımla...
Yol üzerinde telefonumdan girerek yaptığım paylaşımlarımı, www.facebook.com/ParasizSaadet adresinden bulabilirsiniz.