Ynt: Bora M-511 B -- Bora Dms M-511
merhabalar,foruma hos geldınız oncelıkle.forumda benden cok cok daha fazla bılgılı ve tecrubelı arkadaslar olabılır ama ben de uzun zamandır bıcaklar,celıkler ve bılumum survıval-bushcraft malzemelerı hakkında arastırmalar yapıyorum ve nacızane bır ıkı sey soylemek ısterım bıcak konusunda.
alacagınız bıcagın ne ıs ıcın kullanılacagına karar verın oncelıkle.kocaman bır survıval bıcagı ınce yontma ıslerıne,nıspeten kucuk ebatlardakı bır bushcraft bıcagı ıse survıval gereklerıne tam olarak uymayacaktır.
bıcak celıgı,bır cok ınsan katılmasada,onemlı bır konudur.paslanmaz mı,karbon mu....sert mı,yumusak mı? falan falan....
pıyasada cesıt cesıt bıcak var.fazla bır beklentım yok dıyorsunuz ama ılerde bıcagınıza ne kadar bagımlı oldugunuzu gorunce arayıslara gırebılırsınız.bu yuzden,ılk alacagınız bıcakda ortalama uzerı kabul goren ve aranan ozellıklerı yakalamak onemlı.
boranın bahsettıgınız bıcagı guzel bır bıcak.damaskus....sız bılırsınız.
ben de bora aldım ılk olarak.ıkı tane.ama sonrasındakı arastırmalarım ıle 440c celıgın verdıgı agız tutma ozellıgının benım ıstedıgım kadar olmadıgını gordum ve en sonunda ;
https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=119_239
lınkını verdıgım bu bıcakda karar kılıp bır tane edındım.cok cok cok da memnun oldugumu belırteyım.
alacagınız bıcak tek bıcagınız olmayacak bu arada soylemeyı unuttum.ne alırsanız alın,yanında baska bıcaklarınız da olacak ılerıde.her seyı tek bıcakla yapamazsınız cunku.mesela opınel 8 veya 9 numaralardan bır tane de edınebılırsınız,karbon veya paslanmaz.ben 9 numarasından hem karbon hem paslanmazından aldım.kamp sırasında yapacagız ufak tefek kesme ıslerı harıcınde,bıcak bıleme konusunda da pratık yapmanıza yardım edecek bıcaklar bunlar.
ılerıde balta,nacak,tahra falan konuslarına da gırersınız.forumda hemen her konuda kaynak bulabılırsınız.