Ynt: Bot Tavsiyesi
Tamamen sentetik dış kısmı olan botlar dağ sınıfı botlarda var ama orta sınıfta Türkiye'ye ithal edilen model bildiğim kadarıyla yok.
Su geçirmezlik özelliğini aşağıda yazdığınız tüm botların karşılıyor olması lazım, Boreal Atlas bu konuda özellikle önereceğim model olur.
Islak tekne yüzeyinde aşağıdaki botların tamamı kayıyor olacaktır, aralarında belirgin bir daha iyi tutunma sağlayacak bot olduğunu sanmıyorum. (Teknelerde normalde daha yumuşak tabanlı botlar kullanılıyor ki onlarla da doğada herhangi bir şey yapmanız mümkün olmayacaktır)
Ayağı sıcak tutma konusunda deri kalınlığı önemli, Boreal Atlas, La Sportiva ve Zamberlen uygun olacaktır.
Tuzlu su dayanımları aynı.
Ayağınızı yormama noktasında mümkün ise ayakkabıyı deneyerek seçmenizi önereceğim. Aşağıdakilerden Asolo Voyager biraz daha yumuşak tabana sahip olduğu için daha az destek verir ama daha rahattır.
Hepsinin deri kısımları ne yazık ki benzer bakımı gerektirecektir.
Aşağıdaki modellerden Bestard'ın modellerine çok aşina olmadığımı bilmenizi isterim, Boreal Atlas ve La Sportiva Tibet geçmişte kullandım, Asolo ve Scarpa ları bayağı kurcaladım, kullanan arkadaşlarım var, Salewa ise yeni bir model olduğu için birebir tecrübem olmadı ama olumsuz yorumu olan kimse de olmadı.