Brezilya - Rio De Janeiro

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,613
Y

yucel

Ziyaretçi
Temmuz 2008 de ziyaret ettiğim Rio De Janeiro ile ilgili gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim. gerçekten çok güzel bir yer. bizim gittiğimizde kıştı ve herhangi bir kutlama, carnaval yoktu... Kış diyorum ama hava sıcak ve nemliydi. birtek kış olduğunu havanın erken kararmasından anlıyorsunuz :smiley:
ilk gözüme çarpan şehrin tam anlamıyla tünellerle ikiye ayrılmış durumda olmasıydı. sahil kenarları zengin, tünel in arka tarafları fakir halktı. bütün apartmanlar demir parmaklıklı ve 7/24 güvenlik memuru bulunmaktaydı. bu kadar güvenlik, sizin tümden güvensiz biryerde olduğunuz hissini veriyor.
gidicek olan arkadaşlara benim başlıca tavsiyem kesinlikle Belediye otobüslerine binmeyin. Bütün yollar onlarınmış gibi sürüyolar Türkiye de araba kullananlar onların yanında solda sıfır kalıyor. otobüsten iki durak sonra indim ve bir gün boyunca kendime gelemedim. F1 şöförlerinden farksızlar ve araçlar hurda yığını gibi....
Fakat herşeye karşın halkı son derece misafirperver ve dost canlısı.
Maracanazinho stadı dünyanın en büyük stadyumu, ve halk eğer futbolun en iyileri Brezilya dan çıktıysa, Maracanazinho onların anasıdır diyorlar :smiley:

Not : Bütün profesyonel arkadaşlar, resimlerimin amatörlüğünden dolayı özür dilerim.. kusura bakmayın

Etiketler

Ynt: BREZİLYA / RIO DE JANEIRO

Maracanazinho ( Volleyball Arena )

maracanazinho std (Small).jpg

Ynt: BREZİLYA / RIO DE JANEIRO

Rio da en buyuk sorun guvenlik sanirim her ne kadar insanlarin cogu dost canlisi olsalarda. Kendinizi korumanizda fayda var. Bunlarla ilgili sizlere bir kac tuyo vermek sanirim isinizie yarar
- Asla kimliklerinizi cuzdaninizda tasimayin
- uzerinize dogru yaklasan saclarini sariya boyamis 13-14 yaslarinda bir kac cocuk varsa gordugunuz en yakin guvenli yere kacin.
- sizi turco diye cagiracaklar ve size rio da bir cok turkun yasadigini soyleyecekler, inanmayin ben 14. turkmusum geri kalan suriyeli ve lubnanli araplar, orta dogudan gelen herkese turco diyorlar ( uzun mevzu ama ama kisaca osmanli doneminde brezilyaya gocen araplarin osmanli pasaportuna sahip olmalari sonucudur bu )
- otobuse binerseniz unutmayin ki o otobusun soyulma ihtimali vardir.
- eger otobus bir favela nin yanindan geciyorsa ve o sirada polis o favela ya bir baskin duzenlediyse polisin dikkatini dagitmak ve kaos ortami yaratip faveladan kacmak icin bir kac kisi gelip bulundugunuz otobusu atese verebilir.( ornekleri tv de bolda mevcuttur)
- ortalama 2-3 kisinin doyacagi bir menu yaklasik 60 reais civaridir daha fazla degildir. hesabiniza dikkat edin.
- domuz eti yemek istemiyorsaniz dikkat edin cunku bir cok urun domuz eti icerir bazi tavuk etlerinin etrafinda bile ozel olarak domuz eti sarilidir.
- domuz eti kirmizi degil acik pembedir.
- icki aliskanliginiz varsa benim gibi oglen saatlerinde icmekten uzak durun cunku hava sicakligindan dolayi carpma etkisi yuksektir. gununuzu uyuyarak gecirmeyin.
- gordugunuz kizlari sakin ola ki elle ve ya gozle taciz etmeyin.kiskanclik konusunda turklerden farkli degiller.Basiniza bela alabilirsiniz zira burda cinayet orani cok yuksek.zaten illa ki hos bir bayan sizi bulacaktir.
- homofobik iseniz zor anlar yasayabilirsiniz zira asiri derece escinsel nufus vardir.
- araba kiralamak iyi bir fikir olabilir benzin fiyatlari cok dusuktur ancak bilmediginiz her sokaga girmeyin.
- guzel bir tatil gecirmek icin geldiyseniz sehrin guneyinden ve batisindan cok ayrilmayin kuzeye ciktiksa fakirlik artar ve sehir varoslasir.
- havalimaninda dahi ingilizce bilen pek insan bulamazsiniz bu yuzden az bucuk portekizce ogrenmeye calisin.
- KESINLIKLE ELINIZDE DEVASA BIR HARITA VE BOYNUNUZDA KOCA BIR FOTOGRAF MAKINESIYLE DOLASMAYIN.
- rio da bir turist gibi degil bir carioca gibi davranin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,159
Kayıtlı Üye Sayımız
166,869
Kaydolan Son Üyemiz
smmpaneel

SON KONULAR

Geri