Bursa - Deliktaş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Concus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,075

Concus

Ana Kamp
Yer
Bursa
Bursa Çalı köyü çamlığından devam eden yolu takip ederek atlas köyüne ulaşılır atlas köyünden üçpınar köyüne giden yol üzerinde köylülerin deliktaş diye tabir ettikleri bir mağara var bu mağara için daha önce bir araştırma ve keşif yapıldımı biliyormusunuz ?

Mağara Girişi hemen hemen 4 5 katlı apartman büyüklüğünde bir açıklığa sahip.. Yerel efsanelere göre mağranın ucu kite köyüne kadar dayanmaktaymış.. Mağara çevresinde kaybolan koyunlar kite köyünden çıkmaktaymış vs..

Bölgeye keşfe gidecek arkadaşlar varsa yardımcı olmak isterim açıkcası...

Etiketler
Ynt: Bursa - Deliktaş

Halil Bey,
Deliktaş mağarasının haritası mevcut değil. Ancak bilinen bir mağara. MTA belki de çizmiş olabilir. http://www.tayproject.org sitesinden de bakabilirsiniz. Siz yine de karşılaştığınız ufak bir delik olsa bile bana ihbar edebilirsiniz. En azından TAY'da olmasa bile MTA kayıtlarında araştırabiliriz.

Köylüler ve yerel halk bütün mağaralar için hem de çok kesin konuşarak buradan giriyorsun şuradan çıkıyor derler. Aktif mağaralar için altta şehir varmış diyenler bile var..

Selamlar,
Atlas köyde hobi olarak oluşturduğum meyva bahçem var. Buranın etrafında bir iki mağara duymuştum.
Efsaneler bitmez, düşmandan kurtulmak için bu mağaralarda günlerce kalıp yaşamışlar diye duydum.
Bu sefer köyün ileri gelenlerinden detaylı öğrenmeye çalışırım.
Mağara deneyimim yok, mağara keşfi yapamam, ancak keşif yapaklar ile katılabilirim,

Apaz arkadaşım sana katılıyorum bende keşif yapmak isteyenlere katılmak isterim..
Aslen Çalı köylüyüm. Çalı köyde benimde bir hoby bahçem bulunmakta...
Çalı Köyündede bu deliktaş ile ilgili bir sürü efsane var.. Ev halkından öğrendiklerim şunlar... Detaylı bir araştırma yaparım ileri gelenler tarafından...

Kite köyü osmanlı zamanında darphane olarak kullanılırmış... Kite köyü ile tahtalı köyü arasında yer altından eski bir yol varmış yer altındaki yollardan biride deliktaştan çıkıyormuş... şeklinde bir efsane anlatıldı...

Murat bey;
MTA da ve TAY da bu mağra ile ilgili bilgilere ulaşamadım... Bu mağra için bir etkinlik düşünürseniz.. Size katılmak isterim... Gideceğiniz zaman gerekli ekipman ve ihtiyaç listesini ulaştırırsanız temin edip size eşlik etmek isterim....

Halil Bey,

Tay'da yer alıyor. web sitesinden mağara veritabanına bakmanız yeterli. MTA'nın kayıtları ise basılı dosyalarda bulunuyor.

O bölge için yakında zamanda bir planımız yok. Ancak eğer gelecek olursak yardımlarınızı rica ederiz. Peki bu söz ettiğiniz dışında farklı mağara veya delik ihbarları mevcutmu. Bazen karanlık bir delik bile kocaman mağaralara çıkabiliyor.

Bu arada grubumuz hakkında www.aspeg-tr.org sitemiz bilgi alabilirsiniz.

Selam Murat Bey,
Bursa Dışkaya mevkiinde ki mağaralar hakkında kayıtlara nerden ulaşabilirim...O bölgede bilinen bir büyük mağara mevcut, birde 2008 yaz aylarında Dışkaya da yapmış olduğumuz trekking faaliyetinde çobanlardan varlığını öğrendiğimiz ve girişini gördüğümüz (Ancak özenle çobanlar tarafından tekrar gizlendi)bir mağara var..Bunun hakkında bilgi alabilecğim bir veri tabanı mevcut mu? Saygılar

Sn Skydiver26
Bursadan N.A.K Nilüfer Arama Kurtarma grubundan Mağaracılıkla ilgilenen bir kaç kisi
o bölgelerde(dışkaya-narlıdere) keşif gezisi yapıyorlardı
http://www.facebook.com/nakaramakurtarma?ref=share
belki yardımcı olabilirler

Teşekkür ederim Apaz..
Ben TAY kayıtlarında bulamadım...MTA kayıtlarında olup olmadığını merak etmiştim...Yerini bize gösterdiklerinde teçhizat eksikliğinden dolayı girememiştik...Ne kadar büyük ve derin olduğunu merak etmiştim sadece....Önümüzdeki günlerde bizde zaten o bölgede trekking faaliyette bulunmayı düşünüyoruz...Saygılar