- Çadırları ıslak olarak uzun süre saklamak kumaşın su geçirmez kaplamasının yıpranmasına ve küflenmesine sebep olacağından faaliyetlerden sonra çadırınızı mutlaka kurutmalısınız. Bunu yapmak için çadırı kurmak en iyi yoldur.
- Çadırın dış tentesi güneşin UV ışınlarından etkilenen bir yapıda olduğundan direk güneş altında uzun süreli kurulu bırakmamaya dikkat etmelisiniz.
- Çadırınızı kurarken zemin üzerindeki taş, çalı, dalı gibi sivri cisimleri temizlemek hem gece daha rahat uyumanızı sağlayacak hem de çadırınızın tabanının ömrünü uzatacaktır.
- Çadırınızı yıkamanız gerekirse deterjan kullanmayın. Deterjan çadırınızın su geçirmezliğine zarar verecektir. Çadırı yıkamak için bir sünger ve su kullanın.
- Çadırınızı her faaliyet öncesi gözden geçirmeniz sorunsuz bir faaliyet çıkarmanız açısından yararlı olacaktır.
bunların dışında çadırların evde paketlenmiş katlanmış şekilde uzun süre saklanması da sağlıklı değil. çadırlar ayda en az 1 kez açılıp yere serilmeli, kurmaya gerek yok. aynı şekilde uyku tulumlarının mümkünse hiç katlanmadan saklanması ömürlerine ömür katar, özelliklerini kaybetmelerini engeller.
Ayrıca söktükten sonra fermuarlarını kapatmak hem toplamak hemde çalışır vaziyetlerini korumak açısından faydalıdır.
Çadırı hiçbir zaman keskin kat izi oluşacak şekilde toplamayın rulo yaparak toplamak daha rahat olacaktır.
en az 2 çadır sahibi olunmalı. biri extrem koşullar için ve iyi bakımlı bir çadır, diğeri yırtılmasını bile göze alacağınız 40-50liralık ucuz bir çadır olmalı (derim ben)
Çadırların dikiş noktalarından su geçmemesi için sıcak olmayan mumu dikişlerin üstüne sürsek ve çadırın genel temizliği için Arap sabunlu bezle silme yapsak uygun olur mu?
Çadırların dikiş noktalarından su geçmemesi için sıcak olmayan mumu dikişlerin üstüne sürsek ve çadırın genel temizliği için Arap sabunlu bezle silme yapsak uygun olur mu?
Çadırın malzemesine en uygun bakım her daim kullanım kılavuzunda bulunur. Sana tavsiyem öncelikle bu kılavuza göre hareket etmen. Bunun dışında kalite bir çadır aldıysan bu işleme zaten gerek olmaz. Ayrıca orjinalliğini bozabilecek herhangi bir hareketten kaçınmanı öneririm. Bir de temizlik için deterjan, sabun vs. kullanma bence. Sadece su ve yumuşak bir bezle en iyi temizliği elde edebilirsin. Bir de katlamadan önce mutlaka iyice kuruduğundan emin olmalısın.
Çadırımızı kamp alanında toplarken katlamadan önce zemine değen taraftaki alt tarafını temizlememiz çok iyi olacaktır çünkü evimize misafir olarak kabul etmeyi tercih etmeyeceğimiz türden dostlarımız ve yumurtaları çadırla birlikte evimize gelebilir.
Çadırların taban kısımları en çabuk aşınan kısımlar oluyor.
2-3 yıl içinde çadırınız tabanı çok aşınmış hatta birkaç yerden delinmiş
ama tentesi gayet temiz bir şekle dönüşebilir.
Çadır tabanı ebatlarında kesilmiş bir yaygıyı çadırımızı kurarken tabanın
altına yerleştirirsek taban ömrünü de uzatmış oluruz.
Böylece çadırımızın en çok kirlenen yeri olan tabanı da temiz kalmış olur.
Bu tarz bir tabanlık bazı doğa sporları mlz. satıcılarında bulunabiliyor yanlış hatırlamıyorsam.
Bence para vermeye değmez. Hava kabarcıklı ambalaj naylonlarından
bir tane bulup çadır tabanınıza göre kestiniz mi iş biter.
Bence Sedat doğru söylemiş. Yaz - kış faaliyet yapan kişilerin kış için bir ton para ödeyip aldıkları çadırları yaz faaliyetlerinde kullanmaları yazıktır , günahtır , müsrifliktir diyorum ben de
20 - 50 YTL aralığında rahatlıkla alınabilecek faaliyet amacımıza uygun büyüklükte bir çadıra çok acımayız.
7 sene önce 8 YTL ye Carrefour'dan aldığım bir çadırım var ve her türlü hor kullanıma karşı hala dimdik ayakta
en az 2 çadır sahibi olunmalı. biri extrem koşullar için ve iyi bakımlı bir çadır, diğeri yırtılmasını bile göze alacağınız 40-50liralık ucuz bir çadır olmalı (derim ben)
Sedat hocama bende katılıyorum... elimde 1 tane çift tenteli 3 kişilik kaliteli bir çadır var, 1 tanede tek tenteli ucuz 3 kişilik çadır var. bunlardan kaliteli olanını gittiğim 1-2 günlük kamplar da, diğer ucuz olanınıda günübirlik kamplar da kullanıyorum
Merhabalar,
Dört mevsim çadırımın (15 senelik Lafuma Acadia) dış tentesinin dikişlerindeki su geçirmez bantlar kumaştan ayrılmaya başladılar. Sıcak hava tabancası ile tekrar yapıştırmayı denedim ama nafile.
Bir önerisi olan var mı?