Adresine tıklayarak Gelibolu Yarımadası hakkında bilgi edinip, Çanakkale Şehitliklerini ziyaret edebilirsiniz.
Aslında Osmanlı dönemi bölümüne açılması gereken bir konu olabilir, ancak Cumhuriyet dönemine açmayı, şehitliğin anlam ve önemi açısından daha anlamlı buldum..
Ynt: Çanakkale Şehitlikleri - Gelibolu Yarımadası Sanal Turu
2 kere gittim birisinde 1 hafta kaldim, her yolum dustugunde gitmeye devam edecegim yer. Turkiye cumhuriyetinde yasayan her insanin gitmesi gereken yerler listesinin 1. sirasinda olmali.
Aslında önceki yıl çok güzel bir gezi düzenlemiştik Gezenbilir olarak. Profesyonel rehberler eşliğinde 2 gün geçirmiş hatta 2. gün Truva kazılarını da gezme fırsatı bulmuştuk. Sağolsun Rehberimizin sayesinde Gelibolu'yu tersten gezdik. Bu sayede bizim olduğumuz yerler hep sakindi. Tavsiyem giden Deniz Müzesi'ne de gitsin. Şarkılara konu olan Çanakkale içindeki Aynalı çarşı ise turistik eşya satılan bir yer olmuş eskiden sadece giriş kapısının üzerinde kalan orilinal parça ise kitabesi. Keşke bu geziyide gelenekselleştirebilseydik.
Vakanüvis' Alıntı:
Aslında önceki yıl çok güzel bir gezi düzenlemiştik Gezenbilir olarak. Profesyonel rehberler eşliğinde 2 gün geçirmiş hatta 2. gün Truva kazılarını da gezme fırsatı bulmuştuk. Sağolsun Rehberimizin sayesinde Gelibolu'yu tersten gezdik. Bu sayede bizim olduğumuz yerler hep sakindi. Tavsiyem giden Deniz Müzesi'ne de gitsin. Şarkılara konu olan Çanakkale içindeki Aynalı çarşı ise turistik eşya satılan bir yer olmuş eskiden sadece giriş kapısının üzerinde kalan orilinal parça ise kitabesi. Keşke bu geziyide gelenekselleştirebilseydik.