Carbon Vinyl Kapladım Yorumlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abtarim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,003

abtarim

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir...
Arkadaşlar Grand Vitaramın ilk sahibinin parmağındaki bir yığın yüzük vites topuzunun kaplamasını epeyce çizmiş durumdaydı.
Ben de Carbon Vinyl ile kaplamayı düşünüyordum.
Ancaaak bu iş çok zevkliymiş, dur durak bilemedim...

Etiketler
Ynt: Carbon Vinyl Kapladım ...

Montajlarını yarın sabah tamamlayıp, araç üstündeki fotoğraflarınıda koyacağım.

Şimdiden değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Ynt: Carbon Vinyl Kapladım Yorumlarınızı Bekliyorum

Elinize sağlık çok güzel olmuş.

Harika olmuş.Yeni bir mesleğiniz daha olduğunu söyleyebilirsiniz ;D

Aracın üzerindeyken de görebilseydik keşke. Ben de kendi aracıma yapmak istiyorum ama beceremem diye cesaret edemiyorum
Hangi marka kaplama kullandınız ve ne tür ekipmanlar gerekli, biraz daha detaylı bilgi verir misiniz?

Ve fotoğrafların devamı...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

[attachment=1]
[attachment=2]

CİNCİN' Alıntı:
Aracın üzerindeyken de görebilseydik keşke. Ben de kendi aracıma yapmak istiyorum ama beceremem diye cesaret edemiyorum
Hangi marka kaplama kullandınız ve ne tür ekipmanlar gerekli, biraz daha detaylı bilgi verir misiniz?

Kaplama malzemesi olarak 3M markasını kullandım. Yüzeyi kabartmalı olduğu için orijinal bir görüntüsü var.

Nereden bulduğuma gelince: Öncelikli olarak e-bay ve gittigidiyor'dan araştırdım. e-bay'deki ürünlere kargo ücreti de eklenince pahalıya geliyor, gittigidiyorda ise 3M diye pek çok ilan var ( gerçek 3M'in eni 122 cm diğerleri taklitleri ) açıkçası pek güvenemedim. Sonunda Eskişehirde bulunan ve reklam amaçlı araç giydirme de uygulayan daha önce de tanışmış olduğum bir reklam şirketine sordum. Ellerinde kocca bir top vardı.

Ne kadar kullandım: 3M'in eni standart 122 cm demiştim, ben sadece 50 cm kestirdim ve elimde ayrıca kullanabileceğim 50X30 cm ebadında bir parça kaldı.

Ne tür ekipman/alet kullandım: Kaliteli bir maket bıçağı (eni 5 mm), makas, kıvrımları oturtmak için plastik eski bir banka kartı ve saç kurutma makinesi.

Dikkat edilmesi gerekenler: Oval ve kıvrımlı kenarları tam oturtabilmek için kaplamayı saç kurutma makinesi ile ısıtarak yumuşatmanız gerekiyor. Fazla ısıtırsanız ürünün kabartmalarını yok edebilir hatta yırtıklara yol açabilirsiniz.

Youtube Linkleri :

http://www.youtube.com/watch?v=mL0nOpvkTb4

http://www.youtube.com/watch?v=4jhB0dlST_0

http://www.youtube.com/watch?v=MACyXJ7jM_c

Evet hepsi bu kadar. Eğer yaptığınız işe konsantre olup kılı kırk yaran biriyseniz eminim benden daha güzel yapabileceksiniz.

Elimde kalan parçayı da CD Player bölümü için kullanmayı düşünüyorum. Aslında CD Player bölümünü düğmelerin bulunduğu ön panele kadar söktüm ancak biri ses ayar düğmesi olan o iki koca düğmeyi bir türlüsökemedim. Sökebilseydim eğer o bölümü de kaplamış olacaktım.

Neyse o bölüme ileride Navigasyonlu bir DVD Player düşünüyorum, onu kaplarız artık...

Çok teşekkürler. Bu haftasonu evdeki bazı plastik şeyleri kaplayıp test yapayım bakalım becerebilecek miyim? Sonra araçta uygulamalrı denerim

Çok güzel duruyor bende yaptırmıştım ama güneş ısıtıp soğuttukça kenarlarından açılma yapıyor hepsi soyuldu.

ali atmaca' Alıntı:
Çok güzel duruyor bende yaptırmıştım ama güneş ısıtıp soğuttukça kenarlarından açılma yapıyor hepsi soyuldu.

Hazır havalar sıcakken görelim bakalım, ne olacaksa yakın zamanda olsun. Yoksa bu görüntünün kaybolmasına dayanamam...
Aslında internette derinlemesine araştırınca gerçek karbon fiber kaplamanın (kumaş+epoxy) nasıl yapıldığını öğrendim. Türkiyede bu kumaşı AKSA üretmekte.
Bu işi burada bırakamam ne yapıp ne edip gerçek anlamda karbon-fiber kaplama yapacağım.
Yani orijinal maun görünümlü kaplama iyi duruyor ama şu 2009 daki makyaj sonrası çıkan gri renkli kaplamaya gözüm hiç ısınmadı...

güzel olmuş , olumsuzluklar olursa (inşallah olmaz) paylaşmayı unutmayın lütfen.

Evet gri kaplama çok iğrenç duruyor başka çözümler bulmak gerekiyor.

Çok güzel olmuş.

Ben de Defender'ımdaki ön koltuklar arasında bulunan eşya dolabımı kapladım aynı folyo ile. Yaklaşık iki ay oldu, şu ana kadar bir sorun çıkmadı.

Elinize sağlık.

Orijinalinden daha güzel göründüğü kesin ...