Chereokee ZJ'de Bilgi Ekranı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,316
Ynt: Chereokee ZJ'de Bilgi Ekranı

paypal üyeliği açtırırsan aynı sistem, risk yok, hepsi burada ortağı paypal ve ebay....

Etiketler

Burdaki çıkmacılarda o ünite komple var. 200 felan isterler heralde. bendede bi seleck tracın ünitesi var. düğmesi orası burası gerekir diye temizledim saklıyorum. içinin elektronik parçaları bana yaramaz heralde. foto çekin detaylı. üzerindeki yazıların değerlerini felan transistörün, bakiyim bendekine. uyarsa size, anlaşırsak lehimlerinden felan söküp gönderirim size transistörü, isterseniz komple. Transistör ne bilmiyorum ama. elektronik özürlüyüm ben.İçini açmak ise çok basit..

Arkadaşın kartta parça eksiiği var yani transistörün ne olduğunu bilmiyorum . O kartın ve eksik parçanın olduğu yerin fotosunu çekip buraya koyarsa sende elindeki sağlam karta bakıp eksik parçanın yerinde ne takılı olduğunu söyleyebilirsin . Umarım sonuç alınır ... Kolay glesin

Abiler kayıp olan parça 3 ayaklı bir transistör motorola marka R319 kodlu. İstanbulda bu tip küçük elektronik parçaların bulunduğu en büyük en meşhur yer karaköy de selanik pasajıdır. Ne yazık ki orada dahi bulamadım. Tam bir ay oldu hatta aştı ama ne yazık ki sonuç alamadım. Ve bu VİC ekranı sökük kablolar ortada bir şekilde 1 aydır geziyorum. Bugün Selanik pasajındada bulamayınca pes ettim artık bozuk şekilde geri takacağım. Çıkmacılarda buldum en ucuz diyen 250 dedi.. Bu fiyata almam söz konusu değil. İstanbul dışındaki arkadaşlar R319 kod ile tanıdıkları var ise sorarsa sevinirim. Zira ben pes ettim artık aramıyorum.

Bu arada 250 lira derken VİC ekranının çıkması için söyledim. Transistör için demişim gibi olmuş yazdığım transistörler 5-10 liralık şeyler ama işte kod tutmadım mı işe yaramıyor.

Parçanın örneğini görebildin mi? Parçanın üzerinde mi R319 yazıyor ? Yav böyle bir parça yok . Motorolanın kataloglarında da görünmüyor . Böyle bir transistör olsa mutlak bir datasheete falan olur ama buamadım . Bu devre elemanları listesi yada yerleşim planındaki kodu mu diycem ama R olunca direnç olabilir trimer falan olmasın diye düşündüm ...

Ordaki parçanın ne olduğunu öğrenirsek oraya uyna bir parça mutlak bulunur . Aynısı olmasada aynı işi yapanı vardır .

Onu yerinden cikart at, tak bir ses/görüntü sistemi...... ;D

Zaten aman aman bir isede yaramiyor.....

Neymis? ; " cam silecek suyunuz bitti " ;D ;D ;D

5 10 lira geçecekse benim elime söküp açmama değmez. Belki bana gerekir sonra. İstiyorsanız ve dişe göze dokunur para vericekseniz, fotoğrafını gönderin bi bakıyım. Bana gerekmiyeceğinden emin olsam hiç önemli değil para mara. Para tabiki herşey değil. Anladı dimi herkes beni. Paracı fırsatçı, liboş tanınmak istemem.
İsterseniz size bildiğim çıkmacıların numarasını veririm. 250 diyorlarsa 170 felan teklif edin, alırsınız, iş yok zaten.....
Ben titizim, 300 de olsa, başka çare yoksa, bulur buluşturur gene alırım....

beatrix' Alıntı:
Onu yerinden cikart at, tak bir ses/görüntü sistemi...... ;D

Zaten aman aman bir isede yaramiyor.....

Neymis? ; " cam silecek suyunuz bitti " ;D ;D ;D

Valla Ergün abi ses ve görüntü sistemi adına takılacak bir şey kalmadı ki daha ne takayım

250 lira pazarlıksız ilk sorduğum yerden aldığım fiyat İstanbul ikitellide sanayide bir çıkmacı. Dediğiniz gibi 170 civarı bir rakama alınır o. Ama selanik pasajını gezerken 5-10 lira gibi fiyatları duyunca çok geliyor şimdi o rakam. Kodu tutanı bulamadım yoksa basit bir iş işte.

Valla abi çok anladığım bir konu değil bu. Elektronikçiyle birlikte jeep servisine gittik sağlam bir tanenin içini açtık eksik parçanın üzerinde yazanlar bunlardı. Motorolanın amblemi vardı. R 319 yazıyordu üzerindede. onun üstünde de ancak büyüteçle görülecek kadar küçük 051M03 yazıyordu.

Kodun olması yeterli değil birde kasa tipi varmış. Elektronikçi bana o kodlu bu kasadan bulacaksın dedi. aşağıda resmini koyduğum örnek birebir o parça değil ama kasa bu şekildeymiş. [attachment=1]

Sayın hocam , ilginç bir şekilde r319 diye bir komponent hiçbir katalogda bulunmuyor . Parça bulunmaz piyada eyvallah olur ama hakkında hiçbir bilgi olmaması imkansız gibi ...

Birkaç gün bekleyebilirsen ben bunu araştırayım birazdaha ...

Bende bi bakıyım bendeki vıcın içine....

Abiler o zaman ben bendeki VİC in içinin resmini çekeyim olmayan parçanın yerini görün. Belki sizlerdekinin üzerindeki yazılar daha net okunur. Benim baktığım silik silikti belkide kodunu bu yüzden yanlış okuduk ve ondan bulamıyoruz. Belkide R319 değilde R819 ne bileyim işte.

Ok! Hadi Halledelim işini.... Ama yarın öbürgün bozulursa benimki, ihtiyacım olursa alırım geri