cj8 e turbo takılabilirmi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gökhan86 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,756

Gökhan86

Ana Kamp
Yer
SEYHAN/ADANA
gecenlerde internette gezinirken ebay da gödüm Jeep CJ8 Scrambler T3T4 Turbo Charger Kit diye acaba uygulanabilirmi bilginiz varmı? uygulanırsa yakıtı çokmu arttırır çünki ürünün Türkiye ye geliş fiyatı aşşağı yukarı 2.500 tl leri buluyor ortalama gümrük vergisi , kargo ücreti v.s linki vereyim tecrübeli olan abilerimiz bakar bilgi veya fikirlerini paylaşırsa sevinirim

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-CJ8-Scrambler-T3T4-Turbo-Charger-Kit-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem518a7aadc0QQitemZ350215646656QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Jeep CJ8 Scrambler T3T4 Turbo Charger Kit[attachment=1]

Etiketler

Ynt: cj8 e turbo takılabilirmi?

ben bu tip sorulara genel bir cevap vereyimki yanlış anlama olmasın eğer bir ürün üretilmişse tabiki takılabilir uygulanmayacak bir ürünü kimse üretmez

ikinci bölümde ise tabiki yakıt artacakdır hem performans olsun hem yakmasın diye bu tip motorlarda böyle bişe yok bu arada bunları taktırmak getirmek ayrı bir güç ister )

saol ünal abi zaten bildiğin gibi hali hazırda daha bi cj sahibi olamadım ancak internetten bol bol araştırma yapıyorum yaptıkçada bu işlerle uğraşmış abilerime soruyorum ne kadar mantıklı olur diye yakın zaman içerisinde muhtemel tekrardan istanbula geleceğim işallah bu sefer tanışmak nasip olur

nasip diyelim ama dediğim gibi cj8 in hazır ) bizim arkadaşlar seni cok sevmiş cj8 vereceksen ona ver dediler haberin olsun istediğin zaman cj8 alabilirsin ) araç ilk senindir

abi kısmet şu an beklemedeyim yapacağımız bi kaç iş var bnm askerlik mevzusu belli olur olmaz onu bekliyorum salı günü heyete çıkacam ondan sonra ne olacagı tam net belli olr

abi cj lere takılırmı bilmem ama biz bir samuraiye takmıstık bi arkadaşımın arabasıydı kalkısı gidişi bi başka ama motor piston kırınca öğrendikki piston kolu krank mili içindeki zincir felan değişmesi lazımmıs yoksa biraz sürat 1.3 motor arabada 180km hız yaptık samurai için süperdi ama taki piston sibob kapağının ordan çıkana kardardı piston kolları felan değişmesi lazımmıs bilgin olsun biz ustaya sormadık sen sormayı unutma :d

saygılarımla :d

Ucuzmuşda ama, cj8 e turbo takmak ne fayda sağlayacak ona bakmak lazım.Kişisel görüşüm sadece kişisel takmin vereceği yönünde

Sadece turbo takmak yeterli olmaz diye düşünüyorum, o motor o turbonun basıncına dayanacak mı ? Motorda da modiye yapılması gerekir.

Uğurcum lpg'ile araç yürütülmeye çalışılan ülkemde gereksiz olur bu işler. Ancak biyel kolları sağlamdır cj8'in dayanır.Create tabir edilen bir başka hacim arttırma yöntemi var şöyle; daha uzun piston kolları takılıyor, pistonun pim merkez ölçüsü daha yukarı doğru olacak şekilde (kol uzaması kadar) yeni pistonlar yapılıyor ve motor toplanıyor.Sonuç olarak birim emiş miktarı uzamadan dolayı artıyor piston hala aynı tepe noktasına ulaşıyor ama daha fazla emdiği için daha fazla sıkışıyor karışım,nekadar sıkıştırdın(sağlıklı olarak) o kadar güç artar .Tabi birde biyel (piston) kollarının uzamasından dolayı güç artışı var(yük x yük kolu=güç x güç kolu)temel fizik kanununa göre güç standardın 1,5 misli artacaktır

bilgileriniz için çok teşekkür ederim uzun süredir bakıyordumolabilirliği var ancak edilecek masrafa emeğe deyecek bir katkı sağlarmı yoksa turbo yerine direk v8 motormu takmak daha mantıklı olur orasını denemeden anlamak zor bunun içinde önce kendime bir cj 8 almam gerekiyor adıktan sonrada denemek için bütçe tabikide

en önemli sorun bu.

sorunu aşmak biraz zaman alır ;Adana da metal sanayide tanıdığım ustalarım var bi kaçtane amerikancı hatta bitanesei dizel traktöre lpg monte ediyor şu an torku arttırmak için yakıtla lpg aynanda karışacak neyse lafı fazla uzatmayayım amerikancı abilerim en son chevy apachi ye 600hp lik motor vs uygalaması yapmışlar bende turbo işini sordum motorun kaldırabileceği yeterli performansı alabilecek seviyeye aracın gelmesi 5.000 tl civarı bir para gerekir dedi bunda da motorun parçaları ve akabilinde olmazssa olmaz yürüyeninde motorun gücüne karşılık verebilecek parçalardan takmaktan bahsetti kısmet olursa cj mi aldıgımda 1 2 yıl içerisinde denemeye niyetim var denerken sizlerden hem bilgi alacağım hemde sizlerle paylaşacağım ama öncelik aracı almakta şu an işlerden dolayı bakma şansıım yok 2 3 aya kalmaz alacağım ama bu sefer kimse durduramayacak beni

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;DTutan yokki......Bu işin keyfi o zaman çıkar zaten herkez karşı çıkacak sen kendi bildiğini yapacaksın.Çok dinlersen çok yanılırsın.
Bin nasihattense bir musubet iyidir. ;D ;D ;D ;D ;D
Kolay gelsin.