CJ'ler İçin Parabolik Makas Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TeMu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,983

TeMu

Ana Kamp
Yer
Tarsus
Son zamanlarda makasçılarda gördüğüm bu parabolik makaslar dikkatimi çekti, bu makaslar hakkında pek bir bilgim yok ama ustaların dediklerine göre CJ lere takılsa çok randıman vereceğini söylüyor. Daha önce başka bir Cj ye de takmış kendisi bu parabolik makas hakkında bilgisi olan var mı?
teşekkürler

Etiketler
Söylediğiniz parabolik makaslar, yükseltme kitlerinin içinde çıkmaktadır. Yada normal makaslara kavis verilerek olmakta. Gördüğünüz makasın bir resmini koyabilirseniz ne demek istediğiniz daha iyi anlaşılır. Benim anladığım bu.

Temuçin,

Bu tür makasları takanlar var, bildiğim kadarıyla parabolik makaskların orta kısımları etli (kalın), uçları daha ince, bu sebepten makaslar daha fazla esniyor ve daha yumuşak sürüş imkanı sağlıyor.. Bu makasları en kolay doblo, connect sınıfı araçların arkalarında bulursun... ama boylar farklı, genelde tek dil ve kavis az, SOA yapsan belki işe yarar... hadi kavis meselesini aştık diyelim, kulenin yerini ileri-geri değiştirmen lazım.. şaseden arka makas kulesini sökmüşken onu öne alıp küpeyi arkaya atmak lazım (shackle reversal), bu seferde şaftla kayıcı ille oynaman lazım ;D neyse CJm tuttu yine..

sonuçtan geçen haftalar Uğur Abi 4" Skyjacker yükseltme kiti aldı.... parabolikle uğraşmanıza deymez... harcadığın para aynı hesaba gelir... tabii sadece önleri parabolike çevirmekde yeterli olabilir...

Ynt: CJ'ler İçin Parabolik Makas Uygulaması

Haklısınız Göktuğ bey resim çekecek zamanım olmadı bu mesajı da ava gitmeden hemen önce aklımdayken yazdım, gelince sizden ve Orkun abiden cevap geleceğini biliyordum haklı çıktım Resim yarın çekip buraya koyarım.

Orkun abi benim parabolik makasa geçmek istememin sebebi daha yumuşak bir sürüş,rahatlık ve o makaslardan gelen sesi duymamak. Hergün yola çıkmadan petrolde su tutturmaktan bıktım

Ayrıca bildiğim kadarıyla parabolik makaslara kavis verilemiyormuş heralde ve makasçımın sölediğine göre her tarafa 2 şer tane yeter diyor.

4" Skyjacker yükseltme kitinin fiyatını acaba biliyor musunuz? Makasçıyla olan pazarlığımı ben 500 ytl de sonladım Ön Arka olmak üzere...

Yükseltme kiti komple (skyjacker) 1100 dolar diye hatırlıyorum. Ama S.O.A da daha esnek

Kayseri de biraz konuyu araştırdım. Eski bir landcruiser üzerinde gördüm. Konuştuğum yer 1000 tl istedi ön arka olmak üzere. Düşünmüyor değilim. Aceba öndan arkadan gereksiz bir uzunluğu olur mu? Neden böyle dedim bilmiyorum fakat landcruiserin ön makasları biraz uzun gibiydi... :s

Kayseri'de kay oto ya ait kavun içi bir c j 5 de gördüm. tek bir makas bir de altında mavin makas diye adlandırılan 40 cm uzunluğunda altında makas vardı 33 x1250 bf all train lastik takılı sanırım parabolik diye düşünüyorum.

yeni sanayi girişinde çelik motor var. o araba onların diye biliyorum. gidip bir bakmak ve sormak lazım.

Doğrudur iyi bildiniz.