coolant low

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdargng Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,182

serdargng

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar 2.7crd aracimda bu aralar surekli bu uyariyi aliyorum.Araci calistirdiktan 1-2dk sonra "coolant low" uyarisi cikiyor sanirim motor sogutma suyunun azaldigini gosteriyor ancak motoru acip baktigimda suyun tam cizgide oldugunu goruyorum.Gecenlerde sanayiye gittigimde borularda catlak olabilecegini solediler bu yuzden sogutma suyu bolumune biseyler koydular ancak sorun cozulmedi,yardimci olabilecek arkadaslar varsa simdiden tesekkur ederim

Etiketler
Ynt: coolant low

sağdaki yedek su kabındaki su azalmıştır ona su ekleyin oradan radyatöre transfer ediyor eksik kalırsa

Eğer kaba baktığınızda ful görünüyorsa sensör hatasıdır diye düşünüyorum. Basınç testi yapılsa büyük ihtimalle anlaşılırdı aslında.

Merhabalar;
1- Silecek suyunun seviyesine de bir bakın,
2 - Motor suyu taşırma kabına, gösterge çizgisi seviyesinin biraz daha üstünde su koyun,
3 - Aracı kullandığınızda ve motor ısındığında (hızlı gitmeden veya araç dururken) hareret seviyesi normal seviyenin üzerine çıkmıyorsa ve sularda bir eksilme yoksa borularda bir sorun yoktur. Taşırma kabındaki müşirde bir arıza olmuş olabilir. Ona baktırmanızı öneririm.