Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)
bilalr' Alıntı:
hakkaten, 130.km. ort hızla çok ıyı değer, ş.içi 6,5 geçmez beya... satarsan arabayı haber ver...
arabada özel bir yakıt etkileyecek donanım yazılım varmı... ?
Yazılım yok araçta üstat. Ben şehir içi çok kısa mesafe gidiyorum ayrıca istanbul gibi bi şehirde olduğumdan ortalama 7.0-7.5 olarak görüyorum sert kullanırsam 8 lt. Genel olarak en çok gördüğüm 7.2 Ama biraz uzun yol yapiyim mesala 100-150 km lik bi yere gidiyim (90km hız ile) yakıt tüketimim 6.8-6.5 lere kadar iniyor. Mesela izmirde kaldım uzun vakit ne kadar sert kullansamda kullanıyım ne kadar kısa olursada olsun 7 lt'yi hiç geçmiyordu
Normalde uzun yolda hız yapmazdım ancak bayram dönüşünde 285 tl verilmiş 5 kişilik arabalı ido vapur biletim vardı
Ben uzun yol çok yapıyorum kamplara gidiyorum kışın, yazın tatil yörelerine belki yakıt tüketimim bu yüzden düşük, arzç alıştı heralde.. Birde petrol ofisinden yakıt alıyorum bununda etkiside olabilir
Arkadaşlar merhabalar.
Aracım 110 bg,4*4 şu an 3000 küsür km lerde,depoyu dolduruyorum,bitince tekrar doldurtup hesaplamamı yapıyorum.İlk önceleri ortalama yakıt tüketimim 100 km de 7,5 sonraları 6,5 lara kadar düştü.Yol şartlarım hep aynı,4*2 modunda kullanım,genellikle şehir içi(Bir depo ortalama 700km yol yapıyor,bunun rahatlıkla 450 km si şehir içi).Yaşadığım yer Sakarya-Sapanca,köydeyim ve bizim buraların arazisi dolayısıyla yolları oldukça diktir.Belki bi İstanbul trafiği kadar şehir içi sayılmaz ama sonuçta uzun yol da değil.Haftada iki defa Sapanca'dan İzmit Romatem'e yolculuğum var.Yani uzun yol sayılabilecek yolum o.
Fabrika verilerini hiç bir zaman düşlemedim,6-6,5 lt lere insin yeter.Daha önce 1.6 Vitara'm vardı benzinli-gazlıydı.Ondan biraz daha fazla yakıyor ama bu aracın torku,çekişi,rahatlığı o aradaki 3-5 kuruşluk farka fazlasıyla değer diye düşünüyorum.
Saygılar.
Arkadaslar ben de Komkarbey in degerlerini tecrube ettim. Arac 110bg 4x4. Surus 2x4 te ortalama hiz 85kmh, ortalama rakim 30m. Gidilen km 100. Tuketilen yakit 5.5 lt. Arac bilgisayarinda gorunen sarfiyat 5.5 lt/100km. Klima kapali ve dis ortam sicakligi 26c. Arac 3 yolcu ve hafif bagaj yukune sahip. Lastik havalari 32psi.Boylece arac yol bilgisayarini da kendi icinde test ve teyid etmis oldum. Ben bu dusteri seviyorum
Paperman' Alıntı:
Arkadaslar ben de Komkarbey in degerlerini tecrube ettim. Arac 110bg 4x4. Surus 2x4 te ortalama hiz 85kmh, ortalama rakim 30m. Gidilen km 100. Tuketilen yakit 5.5 lt. Arac bilgisayarinda gorunen sarfiyat 5.5 lt/100km. Klima kapali ve dis ortam sicakligi 26c. Arac 3 yolcu ve hafif bagaj yukune sahip. Lastik havalari 32psi.Boylece arac yol bilgisayarini da kendi icinde test ve teyid etmis oldum. Ben bu dusteri seviyorum
Benim lastik havası da 34 daha az basınca lastikler inikmiş gibi yanlara doğru sarkıyor. Ben 2 senedir böyle kullanıyorum ilk sene 38di basınç sonra 34de düşürdüm.