Arkadaşlar sizinle bu gün yaşadığım bir deneyimi paylaşmak istiyorum. Bu gün Dusteri iki kez aşırı eğimli ve çimenlik yarı kuru yarı ıslak yerlerde kullandım. Dusterde eğim iniş kontrolü yok ancak 4x4 modda 1. viteste ayağınızı gazdan çektiğiniz vakit gayet makul bir hızla ve kaymadan yüksek eğimli araziden inebildiğimi tecrube ettim.Genelde automodda kullandığım aracın kaabiliyetlerinden çok memnun kaldım. Ancak bir su geçişinde ustaların tavsiyelerinden birini unutarak kontrol etmeden suya daldım. Meğer traktör izi son yağışlarla gölleşmiş. Araç sağ tarafı suda sol tarafı çamurda gövde izin üzerindeki otlara oturmuş olmak üzere askıda kaldı. Auto, lock kar etmedi. Suyun içindeki tekerlerin altındaki boşluğa bulabildiğim taş dal vb doldurdum. Çamura batan tekerlerin altına dal, kırma taş attım. Olmadı. Ancak lock konumunda iken farkettiğim bir şey oldu. Lock lambası ben çıkmak için debelenirken belirli bir devrin üzerinde yanıp sönüyordu. Aynı şekilde ESP lambası da yanıp sonüyordu. Galiba lock modundan çıkış için hız değil devire bakıyor sistem. Bir süre sonra elektrik arıza lambası yandı ve öyle kaldı. Ustaların ikinci kuralına da uymayıp yanlız çıkmıştım doğaya.Sonrası malum traktör bulup çektirdim. Aracın her şeyi normal çalışıyordu yanlız arıza / buji kızdırma lambası bir süre daha yandı. Sonrada kendi kendine söndü.
Şimdilik her şey normal görünüyor :