Ynt: "Dacia Duster alır mıydınız?" anketi
....Gelelim olguncandan Bey'in kullandığı ifadeyi referans alarak araç hakkındaki beklentilerinize, olgun Bey aracı ve Dacia markasını çok iyi tanımadığından olabilir....
Doğrudur, ne bu markayı tanıyordum ne de Dacia almayı düşünürdüm. Ancak bu aracın yüksekliği, 4x4 özelliği tam bana göre idi. Aldım. Yukarıdaki cümle (yani riskin ne olduğunu bilemeyiz ifadesi) piyasaya yeni çıkan her araç için geçerlidir. Yol şartlarında araç uzun süre kullanılmalı ki sonucu bilelim. Yanii Abdullah Bey, benim dediğimden, Duster'ın alınmayacağı sonucunu çıkarmamalısın.
Ayrıca bindikçe, aracın tok bir duruşu ve gidişinin olduğunu, kolayca döküleceğine dair bir işaret olmadığını, sağının solunun tıkırdamadığını da yazmıştım izlenim olarak. Belki de birkaç sene sonra her tarafı tıkırdamaya başlayacak, belki de yıllarca aynı derli toplulukta gidecek; bilemem. Binip göreceğiz. ;D
Abdullah Bey, madem eşin için bir araca bakıyorsun, en iyisi küçük dizellerden birini düşün derim. Araba biraz büyük olduğu için şehir içi ve bayanlar için pek seri kullanıma gelmeyebilir. Mesela bir gün ikinci bir araç alacak param olur da eşim için oto ararsam, C3, C2 veya Toyota yaris dizel düşünürüm.
Bir de, her ne kadar depo göstergesi iyi çalışmıyorsa da ve ümiterkan'ın dediği gibi serviste kısa zamanda çözülebilir birşey ise de, mazot ışığı yanıyor ve o zaman yakıt almak için kesin sinyal. Orada bir hata yok.
Yalnız, bu durumdan hareketle, aracın şanzuman-diferansiyel vs.sinde de hata olabileceği çıkarımı doğrusu pek akla yakın değil Abdullah Bey. Çünkü o zaman bu firmanın Duster'a yaptığı yatırım tamamen zarara dönüşür. Yatırım için harcanan paranın zararından ziyade, markanın bitmesi anlamına gelir ki, hiçbir firma bunu göze alamaz. O konuda hata yapma lüksü hiçbir firmanın yok.