120km hızı geçince duyulan rüzgar sesinin bence en büyük kaynağı tavanda bulunan port-bagaj taşıyıcı çubukları. O nedenle pencere rüzgarlıklarının sese engel olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca tahminimce pencere rüzgarlıkları her araçta sürtünme katsayısını arttırır gibi geliyor. Esas amaç bu rüzgarlıklarda, pencerey hafif araladığınızda ortaya çıkan sesi kesmek ve yağmurda içeri damlamayı azaltmaktır. Ne dersiniz?
ya arkadaşımda ford focus aldı 2011 onda da geliyor 120 civarı hızlarda, hatta müzik sesini bastırıyordu. Müzik sesini kapattım, dedim bu ses ne ? Rüzgar dedi, tüm arabalarda gelir ki dedi,bi çok araç kullanmış biri kendisi.. Dert edilcek birşey yok ey dostlar.
Evet Aradaşlar bugün itibari ile ilk depoyu bitirdim
İlk depoyu full olarak doldurduğumda 60 lt almıştı araç 920 km geldiğinde ışık yandı yok bilgisayarın toplam tüketilen lt 55.5 idi
pompanın tık dediği yerde 47,50 litre almış oldum 149 küsür tl tuttu;(fullpetten aldım euro dizel litre fiyatı 3,15 tl)
Araç sarsıldığında akıntı yapar, öle şaşır şarılda akmaz, zaten 60 litre alır aslında depo, çünki,içinde benzin vardır, buna dayanarak size 50 litre derler,yani hesabını yapmışlardır. Ama 70 litre 80 litre diyenin alnını karışlarım
arkadaşlar benim arac 4X4 110hp-illk 500km.hep autoda kullandım.yüz km de 7,8lt yaktı hep sehir içi.ilerde bu miktar düşermi ,sizin araclar ortalama neyakıyor.özellikle 5000 i gecmiş arkadaşların ortalama harcamlarını ögrenebilirmiyim.