Aracınız hayırlı olsun hakan bey,
Bazı 4x4 lerde bu sorun yaşanıyor. Yakıt göstergesinin dilimlerinin deponun doluluk-boşluk durumunu dengesiz göstermesi. Ben de bu sorunu yaşadım.
Önce şunu söyleyeyim; sorun sizin kullanımınzdan kaynaklanmıyor.
Bunun birkaç nedeni var... Birincisi, şamandra ile bilgisayar arasında bağlantı sorunu.
İkincisi, bilgisayarın kafasının karışması. Yakıt alırken içerdeki diğer ışıklar yanıyorsa, bir şekilde araç bilgisayarına yanlış sinyal gidebiliyor ve bu yüzden kafası karışabiliyormuş. Bir de, pompa tık dedikten sonra yakıt almaya devam ederseniz (birkaç lirealik değil de 3-5 litrelik) şamanranın veri göndermesinde (yani bilgisayarın depodaki belli seviyenin üstündeki yakıtı okuması) sorun olabiliyormuş.
Üçüncüsü kalibrasyon ayarı....
Önerim şu: Yakıt göstergesini kafaya takmayın, epeyce kullanın. Depoyu fulletebilirsiniz de. (Yakıt azaldığında ışık yandığında o ikaz doğrudur. Dolayısıyla o ikaza uyarsanız, yolda kalmazsınız. En garantisi, her mazot alışınızda günlük km.yi sıfırlamanız. Böylece aracın harcadığı yakıtı da ölçmüş olursunuz.) Fakat pompa tık dedikten sonra doldurtmayın.
Birkaç bin km. olduktan sonra dengesizlik devam ederse, servise uğrayın, resetlesinler. Resetlemeyi siz de yapabilirsiniz ama servis yapsın.
Yine devam ederse, (5-10 bin km. sonra) serviste kalibrasyon ayarı yaptırın.
Kendi hikayem: 7-8 bin km. civarında resetlettim. Birazcık düzeldi. Geçen gün 15 bin km bakımına götürdüm, kalibrasyon ayarı yaptılar. (Ne olduğunu bilmiyoru, demek ki iyi bir şey) Şimdi izliyorum. Sanki düzelecek gibi.