Sayın Hassey'in devir ayarını dstekliyorum. 1750-2250 devir arası meselesi. Yani 1750'ye düşünce vites düşürmek (ki o zaman zaten 2000 devre çıkar), 2250 devire yükselince de vites yükseltmek (o zaman da yine 2000 devre çıkar).
Şayet hızlanmak istiyorsanız, o zaman 2500 lere çıkabilirsiniz, araç daha kolay ivmelenir.
Belli bir rampayı örneğin 1750 devirle de çıkabilirsiniz. Fakat o zaman ivmelenemezsiniz. Hızlanmanız gerektiğinde, belli bir sabit hız (örneğin 6. vites 2000 devir ve rampa yukarı) ile giderken, daha fazla gaza bassanız bile gaza basma oranında devri yükseltemezsiniz. Ama 5. vitese düşürüp ivmelerseniz, 6. viteste ivmelenme devam edecektir.
Dizellerdeki kullanım için uztam "düşük devir yüksek vites" demişti. Tabii motoru bayılmayacak kadar düşük olacak... Hassey de aynı şekilde kullanıyor demek ki. Fakat buna rağmen, fabrika verilerinin altına düşmek mümkün gözükmüyor. Yol bilgisayarındaki "harcanan yakıt" miktarına ben itibar etmiyorum. Çünkü göstergeyi sıfırlayarak yakıt aldıktan sonra, bir zaman sonra depoyu tekrar doldurduğunuzda, bilgisayar verisi ile aldığınız yakıt miktarı birbirini tutmuyor.
Ortalama önemli... Çünkü orada bilfiil para ödüyorsunuz ve yaptığınız km. belli.