Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)
Kış şartlarında Bir uzun yol tecrübesi de ben ekleyeyim, arabada bir mm lik boş yer kalmayacak şekilde ortalama 150 kiloluk eşya yükü ve 3 kişi ile zonguldak-ankara-konya-manavgat-alanya'ya gidildi, konya civarında aşırı sis ve 10 metrelik görüş mesafesi nedeniyle 35 km civarı yol çok düşük süratle seyredildi. akseki'de 2 metre civarı kar ve sürgün nedeniyle 4x4 lock olarak seyredildi. Ertesi gün alanya'da eşyalar ve yolcular indirildi ve antalya-ısparta-afyon-kütahya-bilecik- sakarya-düzce-ereğli üzerinden zonguldağa dönüldü. Isparta'da başlayan yoğun kar yağışı bilecik civarına kadar devam etti ve 4x4 auto, aşırı kar tutan kesimlerde 4x4 lock modunda kullanıldı.
tek çizgilik yakıt göstergesi dönüşte aynen korundu ve ortalama 435 TL yakıt kullanıldı. yapılan kilometre 1719 kilometre.
Yakıt ortalaması 0.253 TL civarlarında ki büyük bölümü kış şartlarında, yarısı ağır yüklü ve kalanı agresif kullanımda bir sürüş olduğu düşünülürse bence oldukça makul bir tüketim diyorum. Fikir vermesi açısından Alanya-ereğli arasındaki seyir 08.00-20.00 arasında 12 saatte tamamlandı, ıspartada 45 dk, afyonda 1.5 saat ve kütahyada 30 dk mola verildi. 3 saatlik bölümü yoğun tipide seyir olarak geçti. yinede seyir süresi 856 km lik yol için kış şartlarında 9.5 saat olarak çok iyiydi.
yol bilgisayarı 6.3 lt ortalama sarfiyat gösterdi, hemen hemen tutuyor birbirlerini sayılar. araba 6500 km civarlarına ulaştı bu skorla.
Selamlar...