Alıntı sahibi: simurg2, Tarihi: 27 Aralık 2010, 15:35:02
Alıntı sahibi: olguncandan, Tarihi: 25 Aralık 2010, 17:56:06
Herkese tekrar selam olsun.
Yeni yakıt ölçümü, bir tespit...
Tespit: Aracın depo durumunu gösteren dilimler sakat. Bazen ikisi boş, bir başka zaman hepsi dolu vs. vs. Yani depo doluluk göstergesi güvenilmez.... Bir ara servise uğrayıp şamandaryı kontrol ettireceğim.
affınıza sığınarak bu kadar yeni bir aracın depo durumunu gösteren göstergenin sizin değiminizle sakat olması doğal mı :bana doğal gelmedi yaşı bir yada iki olan araçta depo göstergesi sorunluysa ileriki yıllarda varın gerisini siz düşünün servisine sordunuzmu merak ettim
bir çalışanımın renault twingosu var. yakıt göstergesi aynı mantıkta (mantıksızlıkta) çalışıyormuş. hatta arkadaşımız maalesef bir keresinde sinirinden akü kutup başını söküp takmak zorunda kalmış (gerçek değeri ancak bu şekilde okumayı başarabilmiş. kontak kapatmak açmak bile çözmemiş sorununu). renault'nun depo gösterge tertibatında sıkıntı var. duster'a özgü bir sorun değil anladığım kadarıyla. Fransız aklı diyorum. başka da bir şey demiyorum efendim. Nitekim, eski bir Peugeot 206 kullanıcısı olarak elektrik tesisatının sorunlu olduğunu eski 206cılar bilirler. demek ki Fransız'lar bu konuda çok büyük bir ilerleme kaydedebilmiş değiller.
Japonlar ise (gözlemlerime dayanarak) tam tersi avantaja sahipler. Yakıt göstergesi sorununu Duster'a değil Renault'ya bağlarsak daha objektif yaklaşmış oluruz soruna diye düşünüyorum.
selamlar...