Merhaba Abdullah Bey;
Tabii ben bu konuda profesyonel biri değilim.Bende 20 yıllık sürüş deneyimim ve aldığım bilgiler çerçevesinde önerilerde bulunabilirim.Benim uyguladığım yöntemleri sizinle paylaşayım.
Aracınızı zorlamayacak en düşük devirde kullanma,olabildiğince hızlı şekilde en yüksek vitese geçmek,trafiği mümkün olan en uzağa bakarak takip etme ve böylece freni en az kullanarak sürme,ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçınma sürüş tarzıyla ilgili kabaca önerebileceğim öneriler.
Aracın lastiklerini ayda bir lastik havalarını kontrol ederek özellikle düşük olmamasına dikkat etme,hava filtresini turbo motorlarda 5000 km'de bir,atmosferik motorlarda 10000 km'de bir değiştirilmesi,periyodik bakımların zamanında ve mümkünse yetkili servislerde yapılmasını tavsiye edebilirim.