KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arkadaşlar merhaba , aranıza yeni katıldım bende 110 kullanıcısıyım en azından bugunden itibaren )
2.5 dizel ve SW yeni aldım birkaç sorum olacak yardım ederseniz memnun olurum
-aracın ilk kalkışında bir vuruntu var ama mafsal sesimi yoksa bilya mı anlayamıyorum nasıl ayırabilirim?
-uygun fiyata şnorkel filtre nereden kaça alabilirim
-ön 2 koltuk arası torpido dolabını nerden bulabilirim
Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba , aranıza yeni katıldım bende 110 kullanıcısıyım en azından bugunden itibaren )
2.5 dizel ve SW yeni aldım birkaç sorum olacak yardım ederseniz memnun olurum
-aracın ilk kalkışında bir vuruntu var ama mafsal sesimi yoksa bilya mı anlayamıyorum nasıl ayırabilirim?
-uygun fiyata şnorkel filtre nereden kaça alabilirim
-ön 2 koltuk arası torpido dolabını nerden bulabilirim
Teşekkürler
Selamlar
gelen vuruntu (eger cok asiri degil ise) mafsaldir ve normaldir. Ama, vuruntu cok ise yine mafsaldir ama normal degildir ;-)
onerim bir ustaya gostermeniz.araciniz hayirli olsun, iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.. Parca icin de Huma Oto da bir alternatifdir. reha
Mahmut bey, hoşgeldiniz. aracınızı da iyi günlerde kullanın.
Mafsal problemlerini aracın altında iken şaftlara bakarak anlayabilirsiniz. Ama en doğru çözüm bir şaftçıya göstermek. Tamir ettirmeseniz de sorunu size söyleyeceklerdir.
Otokar snorkel 200 TL'den ucuzdu diye hatırlıyorum. Huma Oto veya Kayalar Otoya danışın.
Cubby Box'lar genelde bir marangoza yaptırılıp döşemeciye kaplatılıyor. Hazırı için Huma Otoya sorabilirsiniz.
aslında bir kaç şey daha danışmak isterim , arabamı Tekirdağda oturan bir vatandaştan aldım geçen ay olan ihaleden araba alınmış ve 1 ay içinde muayeneden geçerek trafiğe çıkmış komple boya, elektrık aksamı , döşeme ve tavan, motorun filtre vs... tarzı bakımı ve birtakım aksesuarları değiştirilmek sureti ile yenilenmiş , fakat üzerine 4 adet petlasın tahminimce römorklara takılan lastıklerinden takılmış.Zaten hidrolik yok, çok anlamam ama bu lastikte çok sağlıklı değil herhalde , uygun maliyetli başka ne gibi alternatifleri var ?
birde hidrolik servo dreksyon uygulaması yapılsa randıman verirmi ? kaça mal olur teşekkürler.
Mahmut bey defender düz dizelin orjinal lastikleri ya 235/85/16 yada 7.50/16 dır lastik seçenegi kullanma amacınıza göre marka desen ebat olarak değişir o yüzden bir fikir vermemiz yanlış olur ne şartlarda kullanacağınızı bilmemiz gerekir
Hidrolik direksiyon orjinal olursa tabiki ramdıman verir maliyeti kabaça 1800tl civarı
yunus bey cevabınız için teşekkürler , hidrolik dreksyon için daha beklemem gerekecek herhalde baya maaliyeti varmış.
lastiklere gelince , arabamı günlük kullanıyorum ama mesleğim gereği arazilere girip çıkmam da gerekiyor , senede 3-5 kere lazım olduğunda araziye giremedikten sonra kıymeti yok tabikii. Yani asfallta uyan ama amatör şekilde dağda bayırda tarlada kullanabileceğim birşey arıyorum.
Böle bişey var ise ve petlasları çıkarmaya değer derseniz bende lastik alırım yok bu lastiklerle devam et işini görür ömürleri bitince al derseniz öyle yaparım , teşekkürler
YUNUS BEEEYYYY))
Merhaba bu lastik olayından fazla anlamadığımı söylemiştim , araçta önde petlas 7,50-16 NB 37 model lastik vaar arkalarda ise petlas 7,50-16 PA 20 tipinde lastikler var ve hepsi 150 km yaptı şu ana kadar . benden önceki sahibi almış .Araştırdım romörk lastiği diye petlas sayfasında buldum ve sürat için 30 KM yazıyor ama çok dayanıklı falan diyor. Fakat ben asfaltada günlük kullanıyorum yeri gelince 80-90 yapıyorum sürat olarak , allah korusun lastikler sürate uygun değilse kötü sonuçlar çıkarır diye korktum gerekten , şimdi napıcam ))) teşekkürler...
Mahmut bey dediğim gibi bu 2 lastik tamamem yük amaçlıdır hiçbir şekilde balans tutmaz o sebeple azamı hız 30km ile snırlandırılmıştır ve süspansiyonu ve firen mesafesini olumsuz derecede etkiler normal bir lastiğe geçtiğinizde beni çok daha iyi anlayacaksınız
selamlar ,
235/85r -16 ölçüsünde
-pirelli scorpion
-nexen RO M/t
-general tire garbber AT2
den hangisini tavsiye edersiniz
daha önce 87 high roof Nissan Patrol ve 94 Nissan Patfinder sahibiydim ve ikisindede scorpion kullanmıştım bu lastiğin LRve Nissan tarafından geliştirildiğini biliyorum amatör kullanıcıyım sonucta genelde sehir içinde arada bir tarlada kullanıcıyım bu durumda scorpion sanki bir adım önde gibi siz ne dersiniz-
aslında Nissan -toyota verilerini takip etmekte fayda olduğunu düşünüyorum sonuçta japonlar performans olarak v8 li amerikanları bile arazide geçtiler artık ........
mahmut bey hayırlısı olsun ,aracın resimlerinide paylaşırsanız merakımızı gidermiş olursunuz ,bu araç tekirdag da,benzin istasyonu sahibindeki beyaz olan araçmı acaba