2” Yükseltme kombinasyonum. Yükseltme kitinden farklı olarak önde Disco +2" HD yaylar kullanıldı. Amortisörler de Disco için olanlar. Fren hortumları da amortisör ve yayların artan seyir mesafesine göre uzatılmış fren hortumları ile değiştirildi.
Bu aşamada 35”den daha büyük lastik kullanmayı düşünmüyorum bu sebeple açılı kollar olsa iyi olur ama şart değil. 35” lastikler ile beraber 3cm spacer da takmak gerekecek.
37-38” gibi daha büyük lastiklerin sağlıklı ve etkili kullanımı için 3 derece, 42” lastik için 6 derece açılı kollar tavsiye ediliyor.
Nejat abi, ben yükseltmeyi yaparkende bahsetmiştin 2" yükseltme de fren hortumlarını uzatmakta fayda var diye. Muayenede fren hortumlarının kulaklarının koptuğunu hortumlarında neredeyse kopacağını gördük. Neyse ki başımıza birşey gelmeden +2 hortumla değîştik. Ne kadar sağlam olsada artikülasyonda standart hortumların çok gerildikleri kesin.
Hüseyin ustanın tecrübesine güvendim. Kitlerdeki yayların zamanla ezildiğini ve vinç vs de olunca aracın önünün çöktüğünü söyledi. Aradan geçen 5 yılda çökme olmadı ön ve arka aynı hizada duruyor, Hiseyin usta haklı çıktı.