Defender Parçası Neden Pahalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NVR01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,456
Ynt: Defender Parçası Neden Pahalı

slm ya abicim bende neye dayanarak söylüyorum defender yerli üretim bi araç bilirdik ama öyle değilmiş işte,,,,bütün kaporta aksamı ingiltereden geliyormuş o yüzden de bu kadar pahalıymış bende diyorum ki 1987 model aracın 1 kapısı 1000 tl olamaz ya sizce abartı değilmi,,fiyatını bilmiyorum ama nissan skystarın 1 kapısı inanın bu kadar değildir bide onda yan sanayii felan var bunda o secenek yok bence olması lazım sonucta yazık gunah benim görüşüm saçmalıktan başka bişey değil....

Etiketler

20 tl yede rot kolu satılıyor ama yada mesela discovery 1 sol sinyali 30 tl ye aldım

O sorduğun kapı 87 model aracın değil ki 2011 model aracın kapısı.
Unutma kasa değişmediği için tüm kaporta aksamı 2011 modeliyle aynı. bide bu yönden düşün.

2011 model Range rover kapısı sor bakalım kaç lira diyecekler. ;D

ya vallahi siz nederseniz diyin bence pahalı ,,tabiii herkezin görüşüne saygım var bence pahalı olan sizce ucuz olabilir,,,ama dediğim gibi sadece kaporta aksamı mesela komle defender yeni tip göğüs kaç para bilen varmı yeni model dediğim 2007 herhalde...

göğüs derken iç kısımdan mı söz ediyorsunuz.
2007 de sanırım değişti ön panel ve yeni tip klima kanalları üzerinde olan şekle dönüştü.
2001-2007 arası olan göğüs eski göğüse benziyor tek fark ortada bir kontrol paneli var üzerinde çeşitli şeyleri kumanda eden ve teyp boşluğu bulunan bu göğüsün komple fiyatı kablo ve düğmeleriyle beraber bildiğim kadarıyla 3.000 lira civarında. (discoveryV8 yaavuz beyin aracındaki göğüs)
2007 den sonra değişen yeni tip TD5 lerde kullanılan göğüs ise 6-7000 lira civarındaymış söylenene göre.

Bazı parçaları yerli üretim ve çok ucuza alırken , yada yabancı yan sanayi.

Bazı parçaları 100 000 tl ye satılan 2010 defender parçası olarak alıyorsunuz. Oysa siz hurda aldığınız araç ile doğru orantılı bir parça fiyatı bekliyorsunuz haklı olarak. Bu yüzden adam gibi toplanmış tdi defenderlar 40 000 lere satılıyor.

şunu söyleyebilirim adam akıllı bi toplanmış defender şasesinden kaportasına ve içine alt takımına 40.000 tl sadece harcanan para diyebilirim,,,inanın için işine girince 60-70 bin tl helal bu arabaya denilebilir,,bence adam akıllı toplanmış defender para ile mukayese edilemez çok aşırı zaman ve emek oluyor onu öğrendim ama inanın bu araba için herşeye değermiş iyikide almışım iyikide kendim restore ediyorum inşallah bitince kıymetini daha cok bilecem hele bide dağın başında mangal yakıp 2 duble de attınmı işte o defendera deger diye düşünüyorum benim gözümde defender her türlü araç cadde de otomobil dagda canavar ;D ;D ;D sosyetede karizma

akıl sağlığı ve cep sağlığı açısından toplanmışını almayı tercih ederim ;D

Tempus' Alıntı:

Yılın özlü sözü Aynen bu yazının altına bende imzamı atıyorum.

Tempus' Alıntı:

Şaseden itibaren yapmaya başlayacaklar Otokar'ın orijianl hunisini almayı unutmasınlar ;D

[attachment=1]

ihg70' Alıntı:
Şaseden itibaren yapmaya başlayacaklar Otokar'ın orijianl hunisini almayı unutmasınlar ;D

[attachment=1]

İbrahim abi senin araba bittiğinde kendiminki bitmiş kadar sevinicem, 1 ay daha bekliycem olmadı mahalleden arkadaşları toplayıp gelip bitiricez yiter ya yiter ;D ;D ;D

Tempus' Alıntı:
İbrahim abi senin araba bittiğinde kendiminki bitmiş kadar sevinicem, 1 ay daha bekliycem olmadı mahalleden arkadaşları toplayıp gelip bitiricez yiter ya yiter ;D ;D ;D

Yavaş pişen yemek daha lezzetli olur ;D

Bu arada LR camiasına geri dönüş yapmışsın..
Ama böyle olmaz, önce hamama gidip dualar eşiliğinde yıkanacaksın,
sonra toyota taşlamaya gideceksin,
en sonunda otokar'ın fabrikasının etrafında 3 kere tavaf ettikten sonra camiaya geri dönebilirsin. ;D