Ynt: Defender Vites Konumları
selamlar.defender de arazi vitesinin 4 konumu var ben 8 yıldır defender kullanıyorum, en sağ arka tarafa doğru olan h konumu asfalt yolda süratli seyir için,sağ ön konumu kumda patinaj etmemesi için,sol ön konumu çok ağır şartlarda dik yamaçlara,çamurda ve buzlu zeminde yokuş inerken kullanın yani difflock ağır vites,sol arka konum da karlı ve buzlu zeminde asfaltta seri kullanım konumudur bu konumda da istediğiniz süratle gidebilirsiniz ama tabiki biraz fazla yakıt harcar, ama şunu hiç bir zaman unutmamak gerekir araç hareket halindeyken bu konumların hiç biri kullanılamaz aksi halde şanzımana zarar verebilirsiniz.şunu da eklemek istiyorum 110 defender araçların ilk hareket aktarımı ön diferansiyeldir eğer birgün arazide ön akisi veya ön şaftı kesecek olursanız aracı sol arka yani seri difflock konumu ile harekat ettirip gideceğiniz yere sağlıklı gidebilirsiniz.aksi halde aracınız harekatsız bir şekilde çekilmeyi bekler. tabiki bunları bilmemek ayıp değil sorupta bilgi almamak paylaşmamak ayıp derim.saygılarımla.