KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
cj5 imi sattığım için bu uygulamayı deneyemedim , yeni aracım LADA NİVA ,ve bu araç sürekli 4x4 olduğu için bu proje patlar,gerçi LADA nın difflock a ihtiyacı yok ,o zaten normal giderken de aks kırıyor... ;D ;D ;D
Niva kolay kolay aks kırmaz piyasada satılan 20 TL lik akksı alır araca takarsan o zaman diyecek bir söz yok orjınal aksıyla ben nivanın 31 inc lastik cevirdim camurda dagda bayırda kırılmadı yan sanayi aksı kırdım niva kiltsisde her yerde yürür sözün dogrusu
çok doğru söylüyorsun dursun usta bakalım orjin akslarını alacas takacas göreces .... ama bu güne kadar neden LADA almamışım diye çok pişmanım tam benim arabammış SUPER 1600.
yok yok yunusum yağmur dolu yağmış üstümüze haberimiz yokmuş şimdi güneşli günleri yaşıyorum mutluyum... bu arada bi sezon kapanaşı gezisi mi yapsak ne yapsak ?
arkadaşlar bu konu tamda benim uyguladığım kaynak olayını tartışıyorsunuz bekleyin yakında tecrübeyle sabit olacak her iki diffti de kaynakla kilitledim ön difti hup dan ayırıyorsun araziye girince devreye alıyorsun o kadar saygılar herkeze
bu yönde araştırmalarım var.biriyle tanıştım kendisi bu kaynakla yarışıyormuş ve 35 lastiğe bile yapmış.ama kaynak argon olsun diyor.ayrıca arkayada hub takarsam asvaltta tek çeker gider akisleri ve lastiğide yormam diye düşünüyorum.
biliyorsun vitarada onca arazide bişey olmadı asvaltta akis kesmiştim.
35 lastikle sorun olmuyor dedin bendemi kaynatsam neyapsam benim d max arazide dağ tepe düz gider ama asvalttada dümdüz gider sonuda viraj çıkışı ya bir dere ye uçar ya bir tepeye geçiririz muhtemelen neyse benim tek frenle idare edeyim şimdilik
ön diff arka kadar kasıntı yapmaz ve manuel hub varsa normal kullanımda kötü yanı olmaz,kötü yol şartlarında hubları devreye sokarız ön %100 kilitli olur ve arkadan kilitli gibi düz gitmek istemez tekerler gideceğimiz yöne dönücek sonuçta, hafif bozuk yoldada tek hub açarız sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum