Arkadaşlar yaşadığım bir olay ile ilgili bilginizi almak istiyorum.
Aracım çalışır durumda olduğu yerde ve/veya kalkış halindeki hızında iken direksiyonu sola döndürdüğümde gıjjj şeklinde ve hafif tireşimli bir ses geliyor. Fakat bu olay aynı şartlar altında sağa döndürmede yaşanmıyor.
Aynı olay bende de var sanki paslı metal bir birine sürtüyormuş gibi oluyor gııııjjjj diye ses geliyor lanet olsun antalayada bi usta yokki baktıralım arabaya amerikancıyım diye geçinen bir iki usta var ama ustamı değilmi anlayamadım kimi direksiyon kutusu değişecek bende çıkması var değişelim şu kadar para kimi rotilleri değiş rot başını değiş denge kollarını değiş geçmezse direksiyon milini kutusunu değiş değiş değiş en iyiyisi arabayı değiş galiba ya ankara yada istanbul yolu görünüyor gibi ama ordada işinin ehli kompla bakım yaptıracağım işinin arkasında duran bir defalık müşteri diyip ne varsa iteklemiyecek usta bulmak lazım selamlar
sona dayadığınızda direksiyon pompasında gelen sesmi?
yoksa döndürme esnasında bi anlık sürtme sesi gibimi?
2003 2.7 bi cherokeye görücü bakmıştım , ondada vardı bazen bi anlık bir sürtme sesi geliyordu ve tahminim direksiyon milinde bir sürtme oluşuyordu.
sona dayadığınızda direksiyon pompasında gelen sesmi?
yoksa döndürme esnasında bi anlık sürtme sesi gibimi?
2003 2.7 bi cherokeye görücü bakmıştım , ondada vardı bazen bi anlık bir sürtme sesi geliyordu ve tahminim direksiyon milinde bir sürtme oluşuyordu.
evet soğukla alakalı bi durum bende kışı afyon tarafında geçirdim. bu yıl sağlam kış yaşadık zaten.
aynı ses bendede yaptı sola tam çevirince sanki metal sürtmesi gibi bir ses.
havalar ısınınca geçti
Gırjjjjjjjjj sesinin göreceli olduğunu düşündüğümden başıma gelen Gırjjjj olayından bahsedeyim. Araç rolantide çalışırken bu ses yoktu fakat direksiyon dönüşlerinde ve yolda 2.5-4bin devirleri arasında devir saatiyle orantılı şekilde ses artıyordu bunun nedenine gelince direksiyon yağ haznesinden giden hortumun ringlerindeki arıza sonucu basınçlı yağın kaçmasıydı hortumun değişmesiyle bu sorunu çözdüm 4 ay sonra 4 aylık süreçte ise direksiyon hidroliği haznesine zaman zaman atf eklemek oluyordu bu kadar...
anlatınız direksiyon üst pompa arzası öncelikle direksiyon yagını degiştirin wynns direksiyom katkıısı var 2 adet ondan atın sesi kesiyor 4 araçta üst pompa kurtardık böyle 850tl falan üst pompanın fiyatı pompanın içindeki paletler aşındında yapıyor sabahları soguken ilk çalışmada daha fazla ses oluyor anlatınız sikayette
deneyeyim benimkindede aynı sesten var acaba yağı ben kendim değişebilirmiyim ne yağı koymak lazım atf mi yoksa hidrolik dreksiyon yağımı 2000 model grand cherokee WJ birde motor yağı olarak ne tavsiye edersiniz 3.1 td
Merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de var,
Araç soğukta gelen sesi bir türlü çözemedim, Balçova'da Serhat Usta baktı . Aman diyeyim yolunuz düşmesin.
Önce egzos patlak dediler, sonra kayıştandır sökelim bakalım dediler ,en sonunda direksiyon pompasındandır diyerek bişeyler yaptılar ses yine aynı
hatta arabayı teslim aldım 3-5 km gittim ve onden dumanlar çıkmaya başladı ADAMLAR RADYATÖR HORTUMUNU BAĞLAMADAN ARABA TESLİM ETMİŞLER !!! Motoru sardırsak ne olacak o saatten sonra boşş.