Her türlü çip uygulaması ,aracın motor işletim sistemine müdahale ettiğinden motor,şanzıman,transfer kutusu,difransiyel gibi pahalı güç ünitelerine zarar verdiğini bizzat gördüm.Hangi çip uygulaması yapan firma yada kişi ile konuştuysam bizmki farklı ile söze başlıyor.Burada benim savunduğum konu motorda güç artışı olmadığı değil tabii kide hissedilir derecede artış oluyor.Peki sonrasında ne oluyor illaki problem yaşanıyor ve de uygulamayı yapan firma yada kiş ortada yok.Yada bahaneler hazır.Sen fazla basmışındır,yok yağını zamanında değiştirmemişsin yok şöyle yok böyle.Problem çıkaran araç çok sayıda gördüm fakat motor onarımını ya da revizyonunu karşılayan firmaya rastlamadım.
Şahsi fikrim yada önerim çip uygulaması ne şekilde olursa olsun yapılmaması.
Bunu söylerken de hiçbir çıkarım yok .Aksine Land rover servisim var çok rahat bir kaç firmayla anlaşır,araçlara bizzat monte eder,parayı cebe indiririm.Yanan patlayan çatlayan motora ya da şanzımana da türlü bahaneler uydururum Allahın kulu da bunu ispatlayamaz.Ve bunu çip takan firmalar dan da güzel yaparım.Zaten Land Rover arızaları yeterince vaktimi alıyor.
Bizim araçlarımız özel araçlar.Ve de ben de işin mutfağından gelmiş biri olarak Daima ORJİNAL de yanayım.