evet teoride %40 tasarruftan hep bahsedilir ancak bunu etkileyen bir milyon tane faktör vardır. hava şartları, alınan gazın kalitesi, motor durumu, filtreler, sağ ayağın balansı vs vs vs......
gelin şunu % 30 da bağlayalım ;D
regülatöre sıcak su gitmemesi gazın verimli çalışmasını engeller hatta siz regülatörü ve borularını da söktürüp diyframları kontrol ettirin. aynı arıza ekim ayında başıma geldi regülatöre sıcak su gitmediği için araç LPG'ye çok geç geçiyor bu geç dediğim 15 dakikaları buluyordu. ayrıca gaza en ufak abanmamda da benzine atıyordu kendisini,
sonuç; regülatörün içerisindeki incecik bir conta gibi lastik parçanın delindiğini, burdan sızan gazın önce boruları tıkadığını abakinde de regülatörün içerisinde biriken gazın taşlaştığını ve regülatörü tamamen tıkadığını gördük.
İstanbul'de yetkili bir serviste yapıldı tespit, ben regülatörün olmazsa diyaframların komple değişmesini istedim ellerinde parça olmadığnı söylediler! birgün sonraya ancak getirilebileceğini de eklediler. benim kalma ihtimalim olmadığı için de parçaları temizleyip taktılar. o günden bu yana sıkıntım yok gaz sorunsuz çalışıyor tam zamanında devreye giriyor gazı ne kadar köklesemde benzine geçmiyor.